Trabzon ve Gümüşhane arasında bir bağlantı görevi gören Yeni Zigana Tüneli rekor sayıda araca hizmet etti. Ayrıca Zigana, Türkiye'nin en uzun tüneli!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise üçüncü en uzun tüneli olarak nitelendirilen Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli, açılışından bu yana geçtiğimiz yıl boyunca 4 milyondan fazla aracın geçiş yapmasıyla kesintisiz ulaşıma olanak sağladı.

Trabzon için sağanak yağış uyarısı! Trabzon için sağanak yağış uyarısı!

Nisan 2016'da inşaatına başlanan ve resmi olarak 3 Mayıs 2023'te açılan tünel, keskin virajları, rampaları ve hava koşullarından kaynaklanan riskleriyle bilinen tehlikeli Zigana Geçidi'nin yerini alarak seyahat koşullarını önemli ölçüde iyileştirdi.

Doğu Karadeniz ve Kafkaslar bölgelerini Tarihi İpek Yolu üzerinden Orta Doğu ve İran'a bağlayan Yeni Zigana Tüneli, Gümüşhane-Trabzon arası mesafeyi yaklaşık 30 dakikaya indirerek seyahat sürelerini önemli ölçüde kısalttı. Tünelin işletilmesi, seyahat verimliliğini artırmanın ötesinde, tahminen 200 milyon TL'nin üzerinde önemli miktarda zaman ve yakıt tasarrufu sağlarken, aynı zamanda karbon emisyonlarının azaltılması yoluyla çevresel faydalara da katkıda bulunuyor.