Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Abdülkadir Ömür, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte yıldız futbolcunun açıklamalarından satırbaşları;

YARIŞIN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ

Geçen sezon tüm Trabzonspor taraftarları ve bizim gibi alt yapıdan yetişen futbolcular için unutulmaz olmuştu. Bu sezona da şampiyonluk parolasıyla başladık ama olmadı, istediğimiz şeyleri yapamadık. Kırılma maçlarını kazanamadık. Hala kopmuş değiliz, arkadaşlık ilişkilerimizi de şampiyonluk yarışını konuşuyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nda da hedefimiz var orada da devam ediyoruz. Lig de uzun bir maraton daha yeni başladık yarışın içinde olmak istiyoruz.

İLK SÖZ HER ZAMAN TRABZONSPOR'UNDUR

Bazen inişler çıkışlar olabiliyor bunu da en azda tutmaya çalışıyoruz. Bazen taraftarlarımız, hocalarımız istenilen performansların altında kalındığı zaman bazı konuşmalar yapabiliyor. Trabzonspor defterim hiçbir zaman kapanmadı bunu her ropörtajımda da söyledim. Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda giderim. Sakatlanmadan öncede teklif gelmişti bana ama kulüp başkanımız o an ki duruma göre beni yollamak istememişti Trabzonspor'da kaldım. Trabzonspor tarihine ismimizi yazdırdık, kupalar kazandık şampiyon olduk. Trabzonspor'da başarılı olmak diğer takımlarda başarılı olmaktan daha güçtür. Avrupa hedeflerim kapanmadı illa ki gideceğim diye bir şey yok. Kulübümün menfaatleri doğrultusunda giderim. İlk söz her zaman Trabzonspor'undur.

MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK İSTİYORUM

Her futbolcunun hayalidir Milli Takım. Orada tekrar ilk 11 olarak sahaya çıkmak istiyorum. Biraz performansımdan dolayı biraz uzak kaldım. Hem kendi performansımı yukarı çekip hem de Milli Takımda yer almak istiyorum.

ALANYASPOR MAÇINDAN SONRA YAŞANANLAR..

Alanyaspor maçında çok kırılma anı olmuştu maç başında çok gol kaçırmıştık. İlk gelen topta gol yemiştik ve kırılmıştık. Bizim takımın 5 tane gol yiyebilecek bir takım olduğuna kimse inanmıyor. Alanyaspor maçı da kırılma maçı oldu. Hoca o maçtan sonra duygusal bir kırılma yaşadı. Hocamızın gitmesini istemiyoruz. Hocamızın Trabzonspor'dan alacağı çok kupalar var. Biz hocamızın yanındayız, güçlü bir şekilde çıkabileceğimize inanıyorduk. O maçtan sonra herkes çok üzgündü. Performansımızı tekrar yukarıya çekmeye çalıştık.

DEPLASMANDAKİ KÖTÜ GİDİŞAT

Biz de deplasman serimizden memnun değiliz. Bu hafta Hatayspor maçıyla bunu sonlandırmak istiyoruz. Deplasmanda da kazanmamız gerekiyor. Sadece 3-4 maç seriye ihtiyacımız var. Hatayspor'a saygı duyuyoruz ama deplasmanda kazanarak bu seriye başlamak istiyoruz.

ŞUT VE ORTA ÇALIŞIYORUM

Eksik gördüğüm noktalarım elbette var. Antrenman içerisinde hocalarımla birlikte bunu gidermeye çalışıyoruz. Şut ve ortalarda bazı sıkıntılarım var. Bunları da antrenmanda hocalarımızla birlikte çalışıyoruz. 

ORTA SAHADA OYNAMAK İYİ HİSSETTİRİYOR

Ben futbola alt yapıda orta saha olarak başlamıştım. 6-8 hatta 8-10 olarak oynuyordum. Trabzonspor A takımına ilk çıktığımda kanat oynuyordum kanat eksikliği vardı. Geçen sezon da hocamla bu konuyu konuşmuştuk. Sakatlardan dolayı kanatta oynamak zorunda kalıyordum. Şuan daha iyi performans sergilememi orta sahada oynamaya bağlıyorum. Hocamız tabi ki nerede isterse orada oynayabilirim ama kendimi en rahat şuanki mevkiimde hissediyorum.

YURT DIŞINDAN GELEN FUTBOLCULARIN ADAPTASYON SORUNU

Yurt dışından gelen arkadaşlarımız büyük oyuncularla geliyor Trabzon'a. Karşılıklı bağ oluşturarak aile ortamını sağlıyoruz. Kendilerini burada rahat hissediyorlar. Tesislerimiz çok güzel bazen aileleri ile birlikte tesislere geliyorlar. Bazen birlikte dışarıda yemekler yiyoruz. İlk geldikleri zaman ister istemez uyum sorunu oluyor. Onları çabukça içimize alıyoruz aile ortamını oluşturuyoruz. Bizim görevimiz en kısa sürede adaptosyonlarını sağlamak.

haberts.com

Editör: Hasan Yılmaz