Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da maç öncesi yayıncı kuruluşa konuşan Abdullah Avcı “Yoğun bir maç trafiği. Aslında yoğun maç trafikleri sadece bizim için değil. Bunlar düşünülerek kadro planlamalarının çok daha geniş, rekabet içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. 
23 gündür yoğun bir maç sayısının içinde olduğu, tehir maçı, kupanın da içinde olduğu, hazırlıkların toparlanmayla geçtiği bir süreç yaşıyoruz. 

23 gün önce 11’de sahaya çıkan 7 – 8 oyuncumun olmaması bugün itibariyle bahane değil gerçek. Mevcut kadronun sahada daha sağlıklı kalması için bazen rotasyon gerekiyor. 

Sakatlıklar, Afrika Kupası, Ayrılanlar ile beraber geçen haftaya kadar oyunun tatmin etmediği ama sağlıklı geldiğimiz durum vardı. Gerçekçi oyunlar var. 

Geçen hafta itibariyle 60 dakika dengeli ve kontrollü oyun vardı. 3 gün süreç toparlanma ile hazırlandık. 
Rizespor ligimizin bu sene çıkış yapan takımı. Analizlerde, her konu başlığından var. Çözüm noktaları da bir şekilde olan takım. 
Biz ligi 3.’lüğü hedefimiz. Avrupa Kupalarına gidebilmek. 

Kağıt üstünde net şekilde duruyoruz. Bu geçiş dönemi sancılı oluyor. Her takım yaşıyor, bizde yaşıyoruz. Buradan daha az zararlı nasıl çıkacağız. Bütün konu başlıkları olan takıma karşı hazırlandık. Bugün fırsat. 
Olmayanların değil oynayanların daha çok konuşulduğu ve umarım bunun karşılığını aldığımız bir müsabaka olur” dedi.