Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, ücretsiz ulaşım kartı varken özel halk otobüsleri şoförünün kötü muamelesine maruz kalan şehit annesi Zübeyde Tura’yı ziyaret etti.

Bingöl- Elazığ karayolunda 1993 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 33 silahsız askerden biri olan Mehmet Tura’nın annesi olan Zübeyde Tura’yı evinde ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, vatan ve millet için, bayrak için, ülkenin bekası için canlarını veren tüm şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını, şehit ailelerine yönelik art niyetli davranış ve yaklaşımlarının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Şehit annesi Zübeyde Tura’ya, ücretsiz ulaşım hakkı olduğu halde ısrarla para isteyen halk otobüsü sürücüsünün yaptığı saygısızlıktan büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Vali Demirtaş, sürücünün yakalanarak gözaltına alındığını ve adli mercilerce hak ettiği cezanın mutlaka verileceğini ifade etti.

Vali Mahmut Demirtaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden şehit annesi Zübeyde Tura ise şehitlerin bu ülke için, bu ülke insanları için can verdiğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti ve bir daha bu tür olayların asla yaşanmamasını, şehit ve gazi ailelerine hak ettikleri saygının gösterilmesini istedi.

Vali Demirtaş, Özel Halk Otobüslerine, şehit yakınlarının ücretsiz ulaşımlarının sağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca aylık otobüs başına 750 TL ödendiğini, 2017 yılında Adana genelindeki Özel Halk Otobüslerine ödenen toplam tutarın 4 milyon 149 bin TL olduğunu kaydetti.
Kaynak: iha