Şehit Ramazan Özen Anaokulu öğrencileri eğitim faaliyetleri kapsamında ebru sanatı ile tanıştı.

Adıyaman Üniversitesi Kadim Sanatlar Topluluğu üyelerinin katıldığı etkinlikte ebru sanatının tarihi ve bugünkü durumu anlatılarak canlı performans sergilendi. Okul öğrencilerine ebru yaptırılarak ebru sanatına ilgi uyandırmayı amaçlayan etkinlikte, ebru malzemeleri ve ebru çeşitleri hakkında bilgi verildi.

Şehit Ramazan Özen Anaokulu idarecilerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlik ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Nihat Doğan amaçlarının hem geleneksel sanatları tanıtmak hem de öğrencilerin ufuk açıcı faaliyetlerle gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi. Katkılarından dolayı Adıyaman Üniversitesine ve topluluk öğrencilerine teşekkür etti.

Etkinliğe ev sahipliği yapan sınıf öğretmeni Behice Aslı Özkoçak bu tarz etkinliklerin çocukların gelişimine olumlu katkısını vurgulayarak, okul öncesi eğitimde sosyal etkinliklerin çeşitlendirilmesinin önemine değindi.

Adıyaman Üniversitesi Kadim Sanatlar Topluluğu topluluk başkanı Meryem Deniz ise çocuklara ebru sanatını tanıtmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade ederek onların gösterdiği ilgi ve sevinçlerinin kendilerinin ebru sanatına olan muhabbetlerini daha da arttırdığını belirtti. Topluluk çalışmalarına desteklerinden dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti.
Kaynak: iha