Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Adıyaman’ın Kahta İlçesi Gençlik Merkezi’nde ‘Kod Adı 2023’ bilişim eğitimleri başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri alarak üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Kod Adı 2023 " projesi kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere eğitimler veriliyor.

Kodlama ve Robotik Eğitimi Uzmanı Deniz Özger, bu proje kapsamında algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verildiğini, bu eğitimleri başarıyla tamamlayan en iyi 100 genci TUBİTAK aracılığıyla yaz döneminde özel eğitim kampına alınacağını belirtti.

Kahta Gençlik Merkezi Nebi Bulut, kodlama eğitiminin çocuklarda yenilik ve özgüven becerisini geliştirdiğini, yaratıcı düşünme becerisini ortaya çıkardığını ve öğrencinin diğer derslerinde de başarıyı getirip Matematik, okuma yazma ve fen gibi farklı alanlardaki öğrenme becerilerini de desteklediğini ifade etti.

Projede milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları da gerçekleştirilecek.
Kaynak: iha