Adıyaman’ın Kahta İlçesine bağlı Körgüden Ortaokulu öğrencileri Zeytin Dalı Harekatı operasyonuna destek için ‘Her Fidan Bir Mehmetçik’ sloganları eşliğinde fidan dikti.

Kahta ilçesine bağlı Kördügen Ortaokulu öğrencileri Suriye’nin Afrin kentinde terör örgütüne yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlere destek vermek amacıyla fidan dikti. Okul bahçesinde zeytin ağacı fidanını diken öğrenciler hatıra fidanlığı oluşturdu. Ayrıca öğrencilere vatan sevgisi aşılama, birlik ve beraberlik ruhu oluşturma amacıyla oluşturulan hatıra ormanına ‘Her Fidan Bir Mehmetçik’ sloganları eşliğinde 21 adet zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediklerini belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “Zeytin Dalı Harekatı ile çevremize, komşularımıza ve orta doğuya ülkemiz tarafından oluşturulmaya çalışılan bir barış ortamı var. Bizler de burada canı gönülden birlikteliğimizle bu desteği vermiş olacağız. Hatıra amacıyla dikilen bu ağaçlar ile her zaman ordumuzun arkasında olduğumuzu, vatanımız, bayrağımız için canımızı seve seve feda edeceğimizi, dikilen bu zeytin ağaçlarının Türkiye’nin oluşturduğu barış ortamının bir sembolü olduğu mesajını vermek istiyoruz. Bugün öğrencilerimizle, personelimizle beraber buradayız. Allah’ın izniyle bu ağaçların büyümesine hep beraber şahit olacağız” dedi.

Fidan ekme merasimine Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Köy Muhtarı Mehmet Köse, Okul Aile Birliği Başkanı Hikmet Tosun, Körgüden Ortaokulu Müdürü İlker Baştürk, okul idarecileri, Öğretmenler, öğrenciler ve köy halkı katıldı.
Kaynak: iha