Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında açılan mesleki eğitim atölyelerinde kadınlar meslek öğreniyor.

Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen Adıyaman Valiliği tarafından Koordinasyonu sağlanan 2017 SODES projeleri kapsamında açılan mesleki eğitim atölyeleri faaliyete başladı. Adıyaman Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının uyguladığı “Mesleğimi Öğreniyorum 2” projesi ile açılan “Seramik Atölyesi ve Deri Kol Çanta Atölyelerinde” ve Tut Köylere Hizmet Götürme Birliğinin “Kınalı Eller SODESLE Hayata Atılıyor” isimli projesi kapsamında iki köye açılan 5 adet “Ahşap Oymacılık Kursları” ilk ürünlerini vermeye başladı.

Kadınlara mesleki eğitimlerin uygulamalı olarak verildiği atölyeler demirbaş ve temrinlik malzemeleri ve kursiyer harçlıkları SODES projeleri kapsamında karşılanıyor. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ve Tut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün usta öğreticisi desteği verdiği projeler Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Binası, Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ek Binası, Tut Kaşlıca ve Akçatepe Köyü Ortaokulları binalarında uygulanıyor. “Mesleğimi Öğreniyorum 2” ve “Kınalı Eller SODESLE Hayata Atılıyor” projeleri ile SODES hedef kitlesinden 84 bayan kursiyere mesleki eğitim veriliyor.

Kadınların istihdama yönelik eğitim aldıklarında neleri başarabilecekleri gösterdiklerini belirterek, sağlanan imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: iha