Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak armağan edişini bir kez daha büyük bir coşkuyla kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirten Kalkancı, “Çocuklarımız, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarıdır.

Aziz milletimiz için tarihi bir önem taşıyan 23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün olup, aynı zamanda millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara da armağan edilmiş dünyanın tek evrensel bayramıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Her yıl dünya çocuklarının bir araya geldiği ve milli iradenin hakim olduğu bu anlamlı günde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha