Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi İl Divan Toplantısı Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Afyonkarahisar Şubesi İl Divan toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkdir Hız ve diğer il ve ilçe temsilcileri katıldı.

Sağlık-Sen’İn tanıtım filmi ile başlayan toplantıda, bir yıllık çalışmalar, sendikal haklar ile ilgili görüşmeler, Sağlık çalışanın yıpranma payı ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılması ile ilgili görüşmeler yapılırken sendikal hakların kazanılması ile ilgili bilgiler verildi.

Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere bütün harekatlarda devletin,ordunun ve Mehmetçiğin sonuna kadar yanında olacaklarını söyleyen Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, “Bir duruş ortaya koyarken bizi taraf olarak ilan ediyorlar. Bizde diyoruz ki bayrak inmesin. Ezan dinmesin. Vatan bölünmesin. Mazlumlar mutsuz kalmasın diye tarafız. Tarafımız açık ve nettir. Tarafımızda durmaya da devam edeceğiz. Bide ‘siz yandaş sendikasınız, yandaşlık yapıyorsunuz’ diyorlar. Evet biz milletin yanında olanların yanındayız. Darbecilere karşı olanların yanındayız. Yedi düvele meydan okuyanların yanındayız. Mazlumlara umut olanların yanındayız. Eğer bizim bu duruşumuz yandaşlıksa sonuna kadar yandaşız. Yandaş devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın. Kimse bizim yerimizi sorgulamasın. Çünkü bu davanın başlangıcında sendikanın kurucu başkanı Akif İnan ağabeymiz Sendikacılığı cağı kurtarmanın eylemi olarak tanımladı. Sendikacılığı ülkeyi yeniden inşa edecek erdemler hareketi olarak tanımladı. İşte bu erdemler hareketi de ülkemizin zor günlerden bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sundu. İyi ki Sağlık-Sen’liyiz iyi ki Memur-Sen ile mücadele yapıyoruz. Siz değerli onurlu ve gururlu duruşu sergileyen kardeşlerimiz ile önceliğimiz vatanımız. Önceliğimiz geleceğimiz. Önceliğimiz Çocuklarımız. Bize sendikacılık böyle olmaz. ‘sendikacılık özlük hakların olması ve para isteme mekanizmasıdır’ dediler. Bizde diyoruz ki Suriye’de ki bir hemşirenin aldığı maaş 8 bin dolar olsa neye yarar. Vatansız kaldı hepsi. Onun için diyoruz ki bizim önceliğimiz vatanımız" diye konuştu.
Kaynak: iha