Ağrı 1970 Spor Teknik Direktörü Mustafa Kalafatoğlu, 3-0 kaybettikleri Bağlar Belediye Spor maçına ilişkin yaptığı açıklamada, yenilginin taraftarın yanı sıra teknik heyeti de üzdüğünü ve futbolcuların elinden geleni yaptıklarını ancak futbolda bazen yol kazalarının olduğunu söyledi.

Pazar günü Diyarbakır’ın Bağlar Belediye Spor ile yaptığı maçta 3-0 yenilen Ağrı 1970 Spor takımı Teknik Direktörü maç hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağrı 1970 Spor’un ligde ilk defa yenildiğini dile getiren Kalafatoğlu, bunun bir yol kazası olduğunu ve futbolcularına her zaman ki gibi güvendiğini belirtti. Tek hedeflerinin ligde şampiyon olup 3. Lige çıkmak olduğunun altını çizen başarılı Teknik Direktör Kalafatoğlu, “Futbolcularımın saha içerisinde elinden gelen gayreti göstermeye yönelik her şeyi yapmak istediklerini ama bazen futbolda yol kazaları olabileceğini unutmamak lazım. Her eleştiriye açığız ve saygılıyız. Teknik heyeti ve futbolcularımı bizleri nasıl eleştiriyorlarsa saygı duymaları da gerekiyor. İki yıl öncesine bakıldığında Ağrı Spor’un nerelerden nereye nasıl geldiğini herkesin iyi anlaması lazım. 17 yıldır profesyonel futbol özlemi duyan bu şehir 2017-2018 sezonunda 17. haftasında mağlup oldu diye takıma olan güven duygusu eksiltmeyip büyük taraftarıyla yöneticisiyle futbolcusuyla play off maçı için tek yürek olmalıdır” dedi.

Alınan mağlubiyetin iyi analiz edip yollarına daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edeceklerini kaydeden Kalafatoğlu, “Sporcularımın bu mağlubiyeti iyi analiz edeceklerini ve ders çıkaracaklarını düşünüyorum. Bu Teknik heyet olarak bizim için de geçerlidir. Sporcularımıza olan inancımız her zaman neyse bugünde aynıdır. Bu anlamda bugüne kadar bu takım üzerinde büyük bir emeği olan başkan Mehmet Yıldırım ve yönetiminin vermiş oldukları destek ortadadır ve takdire şayandır. Artık daha büyük bir çabayla destek vereceklerini düşünüyorum. Tek isteğimiz Ağrı Sporumuzun hak ettiği profesyonel lige çıkmasıdır. Futbolun öfkeyle değil saygıyla güzelleşeceğini unutmamak dileğimle tüm Ağrı Spor taraftarlarına ve sevdalılarına saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha