Düşük libido, iktidarsızlık veya orgazm olma zorluğu her zaman kesin olarak cinsel işlev veya cinsel organlarla ilgili değildir; aynı zamanda zihinsel ve duygusal durumumuzdan veya altta yatan bir sağlık sorunundan da etkilenebilirler. Bu nedenle pek çok kişi, cinsel sağlıkları için akupunktur tedavisi gibi Uzak Doğu tıp yöntemlerine başvuruyor.

Bayramda sağlıklı tatlı tüketimi için 7 öneri Bayramda sağlıklı tatlı tüketimi için 7 öneri

Akupunktur, geleneksel Çin tıbbında kişinin cinsel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılan en yaygın tedavilerden biridir ve giderek artan sayıda kanıt, bunun libidoyu, cinsel işlev bozukluğunu ve seksi daha az zevkli hale getirebilecek bazı temel sorunları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Akupunktur Tedavisi Cinsel Sorunlarda Nasıl Çalışır?

Akupunktur, insanların en iyi sağlık durumlarına ulaşmalarına yardımcı olmak için birçok farklı durumun tedavisinde faydalıdır. Cinsel sağlık bunun önemli bir bileşenidir.

Geleneksel Çin tıbbı inançlarına göre, "Batı'daki insanların bir kişinin anayasası olarak adlandırabileceği, birlikte doğduğumuz bir qi var ve ayrıca yediğimiz yiyeceklerden ve soluduğumuz havadan da qi alıyoruz.

Geleneksel sistemin bu yaşam gücünün eksikliklerini veya dengesizliklerini gidermek için akupunktur kullandığı açıklanıyor.

Kişi büyük ölçüde yetersiz beslenme, çok fazla stres, çok fazla içki içme, yeterli egzersiz yapmama ve hastalıklar nedeniyle qi eksikliği yaşar. Akupunktur, qi üretimini ve akışını iyileştirmek için vücudu uyarmaya yardımcı olur, bu da vücudun qi'yi yenilemesine olanak tanır.

Akupunktur tedavisindeki bu uygulama, çeşitli organları birbirine bağlayan qi enerjisindeki tıkanıklıkları veya dengesizlikleri gidermek için iğneler kullanıyor ve yaşam gücü ve enerjinin akmasına yardımcı oluyor.

Akupunktur cinsel tedavi için birkaç hafta boyunca uygulanıyor. Bazıları akupunktur tedavisine ihtiyaç duymadan kendi başlarına iyileşirken, diğer hastalar için ayda bir ziyaret veya yılda bir veya iki kez art arda üç veya dört ziyaret gerektiren bir program gerekiyor.

Araştırma Ne Diyor?

Ağustos 2022'de Cinsel Tıp dergisinde yayınlanan bir pilot çalışma, akupunkturun kadınlarda cinsel işlev bozukluğunda önemli iyileşmelerle ilişkili olduğunu buldu. Ekim 2018'den Şubat 2022'ye kadar toplam 24 kadına akupunktur uygulandı ve tedavi öncesi ve sonrası cinsel işlevlerdeki değişiklikler bir anket aracılığıyla değerlendirildi. Tedaviden sonra cinsel istek, cinsel uyarılma, vajinal yağlama, orgazm, cinsel tatmin ve disparoni (ilişki sırasında ağrı) önemli ölçüde iyileşti.

Akupunktur Almak Strese İyi Gelir - Bu da Cinselliğe de Yardımcı Olur

Akupunktur, stres hormonu seviyelerini azaltmak ve dengelemek için harika bir tekniktir; bu da zihin durumunu, rahatlamayı ve dolayısıyla arzuyu etkiler. Bununla birlikte, cinsel işlev bozukluğu olan herkesin, arzuyu veya cinsel hazzı engelleyebilecek fiziksel koşulları veya aldıkları ilaçları kontrol etmek için bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekir.

Neyse ki, cinsel işlev bozukluğu semptomlarını tedavi etmek ve cinsel sağlığı iyileştirmek için genellikle yalnızca sınırlı sayıda seansa ihtiyaç vardır. Dahası, akupunkturun alerji, anksiyete ve uykusuzluk gibi uyku bozuklukları gibi yaygın sorunları gidermeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır ve bir akupunktur uzmanı aynı anda birden fazla rahatsızlığı tedavi edebilir.