Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, daha önce bir televizyon programında yaptığı açıklamada, hedeflerinin A Milli Takım'ın kalıcı olarak bütün organizasyonlara  katılmasını  sağlamak olduğunu bu doğrultuda altyapılara yatırım yapacaklarını belirtmişti. Bu doğrultuda PTT 1. Lig'den oyuncularının katılacağı bir kamp planlandığını bildiren Demirören'in bahsettiği proje, bugün TFF'den yapılan açıklamayla netleşti.

Milli Takımlar İzleme Heyeti tarafından PTT 1. Lig ekiplerinden oluşturulan 27 kişilik karma, ocak ayında Antalya'da PTT 1. Lig'den Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Fethiyespor'la 2 özel maç yapacak.

Toplam 13 ekipten oluşturulan kadroya 6 oyuncusu davet edilen 1461 Trabzon, karmaya en fazla oyuncu veren takım olurken bu ekibi Manisaspor, Samsunspor (3), Ankaraspor, Balıkesirspor, Bucaspor, Fethiyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (2), Adanaspor, Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Karşıyaka ve Orduspor (1) izledi.

Karmaya çağrılan isimlerden 4'ü halen yer aldığı ekiplerde kiralık olarak forma giyiyor. 1461 Trabzonlu Barış Memiş ve Hasan Batuhan Arslan Trabzonspor'dan, Ankaraspor'dan Lokman Gör Medical Park Antalyaspor'dan ve Fethiyesporlu Ahmet Aras da Sivasspor'dan kiralandı.

- En genci 19 yaşında

Oynananacak müsabakalar için çağrıllan 27 oyuncu içinde en genç isimler 19 yaşındaki Kubilay Anteplioğlu (1461 Trabzon), Emre Kılınç (Boluspor) ve Canberk Aydın (Samsunspor) olurken, en yaşlı futbolcu 27 yaşındaki Balıkesir kalecisi Caner Arıcı.

- En fazla oynayanlar

Karmaya çağırılan isimlerden Mustafa Akbaş (1461 Trabzon), Talha Mayhoş (Adanaspor), Erdem Şen (Samsunspor) ve Murat Gürbüzerol (Manisaspor) takımlarıyla ligde 17'şer maçta mücadele ederken, kaleciler Kubilay Anteplioğlu (1461 Trabzon) 1, Ertuğrul Furkan (Balıkesirspor) 2, Ömer Kahveci (Bucaspor) ile defans oyuncusu Birol Parlak (Fethiyespor) 7'şer müsabakada forma giydi. Karmada yer alan futbolculardan Fethiyesporlu Ahmet Aras ile Ankarasporlu Galip Güzel 6'şar golle karmanın en golcü isimleri olarak dikkati çekti

- Karmaya çağrılanlar

1461 Trabzon'dan şu oyuncular davet edildi:


Barış Memiş
Gökhan Alsan 
Hasan Batuhan
Kubilay Anteplioğlu
Mehmet Sıddık İstemi 
Mustafa Akbaş 

Editör: TE Bilişim