Ligin sonunun yakaşmasıyla birlikte yer aldıkları PTT 1.Lig ve Spor Toto 2.lig'de şampiyonluk ve play off mücadelesi veren 1461 Trabzonspor ve Polatlı Buğşasspor'a TFF Yönetim Kurulu'ndan kötü haber geldi.

TFF Yönetim Kurulu 16 Nisan 2013 günü aldığı yönetim kurulu kararıyla mevcut durumun devamı halinde PTT 1. Ligde 4. sırada yer alan 1461 Trabzon ile Spor Toto 2. Lig kırmızı grupta averajla ikinci sırada yer alan Polatlı Buğşasspor'un bir üst lige çıkmalarına veya play off'ta mücadele etmelerine yasak getirdi.

Alınan yönetim kurulu kararında Trabzonspor ile 1461 Trabzon'un, Ankaraspor ile Polatlı Buğşasspor ve Konyaspor ile Torku Konyaspor kulüplerine aralarındaki resmi bağın en geç 13 Mayıs 2013 tarihine kadar sonlandırılması konusunda ilgili kulüplere ihtarname gönderilmesi kararlaştırıldı.
İlgili kulüpler 13 Mayıs tarihine kadar aralarındaki resmi bağı sonlandıramadıkları takdirde play-of'ta mücadele etme hakkı kazansalar dahi play off müsabakalarına alınmayacaklar.

TFF bu kararıyla hakkında yeni sezonda Süper Lig'den başlayacak iddiaları dolaşan Ankaraspor A.Ş'nin de yeni sezonda PTT 1.Lig'de mücadele edeceği vurgusunu yapmış oldu. TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı bu karar 17 Nisan 2013 günü ilgili kulüplere bildirildi.

TFF TAKVİM SUNUYOR

TFF'nin 1461 Kulübüne gönderdiği yazıyı 61saat.com'a değerlendiren 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen, yazıda şaşılacak birşeyin olmadığını belirterek, "Trabzonspor, zaten satış ve hisselerinin devriyle ilgili olarak çalışmalara başlamıştı" dedi. Şen,"1461'in ve bizim durumumuza benzer kulüplerin hepsine bu yazı gönderildi. TFF önümüze bir takvim sunuyor. 13 Mayıs tarihine kadar bu işi halledin diyor. Bizden de bilgilendirme istiyor.  Bu süre de makul bir süredir. 13 mayısa kadar halletmemiz gerekir. Zaten Bu konuda Trabzonspor'un çalışması vardı. Bu çalışma başlamıştı" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor ile 1461 Trabzon, Ankaraspor ile Polatlı Buğsaşspor ve Konyaspor ile Torku Konyaspor arasındaki bağın en geç 13 Mayıs 2013’e kadar kesilmesi, aksi takdirde bir üst lige yükselmeleri ve play off oynamalarının imkansız olduğunu belirten federasyon yazısının kulübe ulaştığını belirten 1461 Trabzon Başkanı Şen, şunları söyledi:

"Daha önce de federasyona, bu konuda kamuoyunda bilgisizlikten kaynaklanan bir kaos olduğunu iletmiştik. Federasyondan yazımıza cevap geldi. Yazıda bizim bilmediğimiz, farklı bir şey belirtilmedi. Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki ilişkinin kesilmesi ve bağımsız bir kulüp haline getirilmesinden sonra Süper Lig'e çıkma hakkına sahip olacağı bildirildi. Trabzonspor, 1461 Trabzon'un satılması ve hisselerinin devriyle ilgili olarak çalışmalara başlamıştı. Federasyon, bu çalışmaların 1'er haftalık periyotlar halinde kendilerine rapor edilmesini ve 13 Mayıs'ta da bu şirket devrinin gerçekleşmesini istiyor. Dolayısıyla 13 Mayıs'a kadar 3 haftalık bir süre bulunuyor. Bundan sonra şirket işlemlerinin biraz daha hızlı bir şekilde federasyonun belirttiği takvime uygun olarak yapılacağını ve hak etmesi halinde 1461 Trabzon'u Süper Lig'de oynayacağını düşünüyorum."

"GÖRÜŞ SÜPER LİG YÖNÜNDE"

Trabzonspor'un kulübü bağımsız hale getirerek 1461 Trabzon'un Süper Lig'de oynamasına yönelik bir görüşü olduğunu da vurgulayan Başkan Suat Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hem maddi, hem manevi anlamda ciddi kazanımları var. Bu sporcu kadrosunun, teknik kadronun da hak etmesi halinde Süper Lig'de oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Ligde play off oynama şansımız var. Federasyon, o döneme kadar bu işlemlerin yapılmaya başlandığına dair çalışmalarımızı görmek istiyor. O anlamda bu yazının bizi şaşırtacak veya bize herhangi bir sürpriz yaratacak bir durumu yok. 1461 Trabzon, bu yıl sadece Trabzon'un değil, bütün Türkiye'nin gönlünü kazandı. Gerçekten lig ve kupada çok büyük işler başardık. Dolayısıyla takımın sezon sonuna doğru form düşüklüğü olmasını, hocalarımız da bekliyordu. Bazı maçlarda da iyi oynamamıza rağmen şansız bir şekilde mağlup olduk. İnanıyorum hafta sonunda Göztepe karşılaşmasında sahada beklediğimiz, arzu ettiğimiz 1461 Trabzon takımını göreceğiz ve kazanan da biz olacağız."