Ziraat Türkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında Adanaspor, 1461 Trabzon ile sahasında oynarken, maçın normal süresi golsüz tamamlandı. Tur için her iki takım da karşılaşmanın uzatma bölümünde gol aradı. 15'er dakikalık 2 uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca tur penaltı atışlarına taşındı. 1461 Trabzon, Adanaspor'u penaltı atışlarının ardından 4-2 yenerek tur atladı.

 4'ncü dakikada konuk takımdan Yusuf'un Adanaspor kale önüne gönderdiği topa Mustafa Tiryaki yükseldi. Bu oyuncunun kafa şutunda meşin yuvarlak Adanaspor yan kale direğini yakın noktada oyun alanı dışına çıktı.
 9'uncu dakikada gelişen Trabzon atağında Jebrin'in 6 pas içinden şutu kaleci Tolgahan'dan döndü.
 12'nci dakikada gelişen Adanaspor atağında Fevzi'nin pasına Ahmet'ten önce davranan Abdullah, topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
 19'ncu dakikada Gökhan'ın Adanaspor defans arkasına gönderdiği topa yetişen Yusuf, boş alandaki Mustafa'yı gördü. Bu oyuncuyla ikili mücadeleye giren Ferhat, konuk takıma gol izni vermedi.
 30'ncu dakikada Adanaspor ceza yayı önünde kazandığı serbest vuruşu Bülent ile kullandı. Bülent'in valso verdiği top kale çercevesi dışında kaldı.
 34'üncü dakkikada Fevzi'nin sol kanattan serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasında Trabzon kalecisi Yakup topu uzaklaştırdı.
 41'nci dakikada Trabzon takımından Mustafa Tiryaki, kendi yarı alanında kazandığı top ile Adanaspor kalesine doğru hareketlendi. Ayhan ile Koray engellemeye çalıştığı pozisyonda, Mustafa Tiryaki, çimlere takılıp yere düşünce 1461 Trabzonspor mutlak bir golden oldu.
 44'ncü dakikada 1461 Trabzonspor adına Barış'ın kullandığı serbest vuruş, Adanaspor ceza yayı önüne geldi. Mehmet'in aşırtma kafa vuruşu, yandan auta çıktı.
 

İKİNCİ YARI

 51'nci dakikada Fevzi'nin uzaktan vuruşu üstten auta çıktı.
 65'nci dakikada Barış, soldan taşıdığı topla ceza alanına girmeye çalışırken Adanaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
 72'nci dakikada Fevzi'nin kullandığı köşe atışında ceza alanına havalanan topu kaleci Yakup kornere çeldi.
 75'nci dakikada Fevzi'nin ceza sahası dışından kullandığı sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
 80'nci dakikada Tayfun'un solda kaleye ortasında topa kaleci Yakup ile birlikte yükselen Ahmet pozisyonu değerlendiremedi.
 87'nci dakikada Ofoedu'nun ceza sahası içinden sert şutunu Adanaspor kalecisi Tolgahan, 2 hamlede bloke ederek gole izin vermedi.
 Karşılaşmada normal süre golsüz tamamlandı.
 

Uzatma bölümünün 2'nci dakikasında Ahmet'in soldan ortasına Güngör'ün kafa vuruşu üstten auta çıktı.

 111'nci dakikada gelişen Trabzon atağında soldan Mehmet Sıddık'ın ortasına yükselen Abdullah kafa ile topu ağlara gönderdi.
 114'ncü dakikada Fevzi'nin ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ahmet, topu ağlara gönderdi : 1-1.
 121'nci dakikada Sami'nin sert şutu direkten döndü.
 Karşılaşmanın uzatma bölümünde ise 1-1'lik eşitlik bozulmayınca tur penaltı atışlarına kaldı.
 

Penaltı atışlarında ise Adanaspor'dan Fevzi, 1461 Trabzon'dan ise Emrullah, Kadir ve Ofoedu atışları gole çevirdi ve konuk takım 4-2'lik sonuçla adını bir üst tura yazdırdı.

 

STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu (6), Özgür Fatih Kalaycı (6), Serkan Çimen (6)

 ADANASPOR: Tolgahan (6)- Ferhat (5 )(Dk. 52 Rahman 6), Koray (6), Tuna (6), Tayfun (6), Güngör (7), Bülent (5)(Dk.77 Kibong 5), Fevzi (6), Sami (6), Okan (5)(Dk. 46 Chıbuzor) , Ahmet (7)
 1461 TRABZON: Yakup (6), Yusuf (6), Abdullah (7), Mehmet (6), Mustafa (5), Kadir (6), Emrullah (5), Jebrin (6), Gökhan (5)(Dk. 100 Mehmet Sıddık 5), Muztafa Tiryaki (5)(Dk.70 Ofoedu 5), Barış (5)(Dk. 82 Sercan 5)
 GOLLER : Dk. 111 Abdullah (1461 Trabzon), Dk. 114 Ahmet (Adanaspor)
 PENALTI ATIŞLARI : Fevzi (Adanaspor), Emrullah, Kadir, Ofoedu (1461 Trabzon)
 SARI KART: Dk. 41 Abdullah, Dk.60 Jebrin, Dk. 73 Emrullah ( 1461 Trabzon) Dk. 53 Güngör, Dk. 74 Kibong, Dk. 116 Sami ( Adanaspor)