Yaşı nedeniyle gerçekleşen transfere karşı çıkan Trabzonlu taraftarlar, Ziya Aydın’ın gösterdiği performans sonrası bordo-mavili takımın zirveye oynamasından sonra tecrübeli kaleciye sosyal medyadan övgüler yağdırdı. 

ZİYA'NIN KURTARIŞLARI GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTI
Taraftarlar,” Ziya olmasaydı 1461 Trabzon şuan küme düşmemeye oynuyor olurdu. Küme düşmemeye oynayan bir takımdan Trabzonspor’a futbolcu kazandırılmaz. Takımda oynayan çok sayıda gelecek vaat geden futbolcunun da, Trabzonspor yolu kapanırdı. Fakat PTT 1. Lig’de zirveye oynayan takımdan Trabzonspor’a futbolcu kazandırılır.” Şeklinde Ziya Aydın transferini yorumladı.

GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN TER DÖKÜYOR
PTT 1. Lig takımlarından aldığı tekliflere rağmen memleketinin takımı olan 1461 Trabzon’da futbol hayatını sonlandırmak isteyen ve bordo-mavili takımdan gelen teklifi hiç düşünmeden kabul eden Ziya Aydın, ”futbol hayatımın sonlarına yaklaştığımda sevdalısı olduğum Trabzonspor’a katkı yapıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Takımda oynayan genç arkadaşlarımızın Trabzonspor’da oynayabilecek güce sahip olduklarını onlara hissettirmeye çalışıyorum.” Şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİLERE ÖNCE SAHADA SONRA HABERTS'DE CEVAP VERDİ
1461 Trabzon’a transfer olduğu dönemde kendisine yapılan yoğun eleştiriler hakkında konuşan Aydın,” ben profesyonel kaleciyim. Yapılan eleştirilere mümkün olduğunda kulağımı kapatmaya çalıştım. Sezon başında beni acımasızca bel altı yorumlar ile eleştirenler maçlarımızı izledikten sonra sessizler. Çünkü, üzüm yemek yerine bağcıyı dövmekti mesele. Zirveye oynayan 1461 Trabzon’da genç isimlerin performansı konuşuluyorsa bu bana yeter. Çok şükür, saf ve temiz duygularla takımımıza destek olan taraftarımızın benim hakkımdaki düşünceleri artık olumlu.” Dedi.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN KALECİSİ
1461 Trabzon ile 1 yıllık sözleşme imzalaması hakkında konuşan Ziya Aydın, ”Ben Trabzonlu ve Trabzonsporlu’yum. Benim bordo-mavili takımla imzaladığım sözleşmede yılın fiyatın önemi olmaz. Burada bana ihtiyaç var ise gelecek yıl da ter dökmeye devam ederim. Benim için sözleşme şartları önemli olsaydı şuan 1461 Trabzon’da olmazdım.” Şeklinde konuştu.

6 maçta 3 gol yiyen ve yaptığı kurtarışlarla beraber ligin en az gol yiyen kalecisi pozisyonunda olan Ziya Aydın performansı hakkında, ” bütün psikolojik baskılara rağmen ben sadece işimi yapmaya çalışıyorum. ” Şeklinde kısa ve öz konuştu.

HaberTS.com / ALi Çil
Editör: TE Bilişim