Spor Toto 3.Lig ekiplerinden Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü başkanı Zeki Öztürk dün kulüp tesislerinde basın açıklaması yaptı. Hedeflerinin PTT 1.lig olduğunu belirten Öztürk, taraftarları Pazar günü sahasında oynayacakları Adıyamanspor maçına davet ederek destek olmaları istedi. Sezon öncesi yaşanan sıkıntılı süreci de anlatan Öztürk şunları söyledi:

1923’un torunlarıyız

“Önümüzdeki Pazar günü ilk iç saha maçımıza çıkacağız. Bunun öncesinde ki bazı eksik ve yanlış bilgilerden dolayı hem taraftarlarımız hem basın mensupları eksik bilgiden farklı yorumlar ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunun önüne geçmek için hem de bir mesaj vermek istedik. Birde ne yapmak istiyoruz? Neler yapabildik? Amacımızın ne olduğu camiamız tarafından biliniyor. Söylediğim gibi yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek amacı ile birinci ağızdan kısada olsa teyit etmek istedik. 1923 ruhunu yaşatmak istiyoruz. 1923 kulübümüzün tescil tarihidir. Biz 1923’ün çocukları ve torunlarıyız. Biz 1923’deki dedelerimizin, babalarımızın ruhunu bu gün hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun nedeni kulübümüzün, Sebatımızın geçmiş mazisine yakışmayacak farklı nedenlerden dolayı bugün amatörde olması. Biz sizlerle beraber bundan yaklaşık 3 yıl önce buna benzer bir basın toplantısı ile sizlerle yine beraber olmuştuk.  3 yıllık bir aradan sonra bu gün tekrar beraberiz ama biz Sebatımızı hiçbir zaman kapatmayı veya yok etmeyi, onun yerine yeni bir kulüp kurup onu maziye kapatma taraftarı değiliz”

Fedrasyon Onay Vermedi

“Bu yıl Kanunispor kulübü ismini değiştirerek Sebat ruhu ile beraber ilerlemek istedik. Burada ki isim değişikliği ve renk değişikliği yaşamış olduğumuz sıkıntıları sizler biliyorsunuz. Bu sıkıntılar nedir? Biz 1923 sebat ve rengi kırmızı beyaz olarak belirlemiştik. Bu federasyonumuz tarafından onay görmedi. Gerekçesi eski kulübü çağrıştırıyor. İsminde Sebat olmayacak rengi de kırmızı beyaz olmayacak eski yöneticilerden özellikle ben ve benim dönemimdeki arkadaşlardan kimse olmayacak talebi ile biz kabul görmedik. Ben kulübün manevi başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. Biz 2,5 aydan bu tarafa ben ve yönetim kuruldaki arkadaşlarım ile birlikte canla başla bunu hayata geçirebilmek için çalışıyoruz. Bizim 1923 olarak onaylanmamamız üzerine biz yeniden genel kurul kararı alıp ismimizi Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü olarak değiştirdik. Rengimizi de Beyaz- Bordo-Mavi olarak belirledik”

Sebat Yaşayacak

“Beyaz-Bordo-Mavideki amacımız bordo-mavinin gönlümüzdeki farkı. Bunu her yer de kullanmak isteriz. Biz burada bordonun biraz rengini açıp kırmızının da rengini biraz koyulaştırıp gönlümüzde olan kırmızı beyazı yaşatmaya çalıştık. Bir tek eksiğimiz Sebat kalıyor. Göğüs reklamımıza da Sebat proje 1,5 milyon karşılığında sponsor oldu. Sebatı da kullanmış oluyoruz. Sahaya çıkacak olduğumuz formamız Akçaabatspor rengimizde kırmızı-beyaz olarak ayarladık. Göğsünde ve sırtında sebatı yazılı olarak maçlarımıza çıkacağız”

Adıyaman Maçı Önemli

“Bu hafta sonu ilk iç sahada çıkacak olduğumuz takım Adıyamanspor ne hikmettir ki biz Adıyaman maçın da yenilerek küme düştük. Adıyaman ikinci ligde kalmıştı ve bizde yönetimden ayrılmıştık. Çünkü biz o maçla birlikte bu kulübün bir çıkmazda olduğunu bu şekilde yürümeyeceği tespitine varıp ayrılmış idik. Geçen hafta oynanmış olan maçı biz kabul etmiyoruz. O maç bir kazaydı. Bizim çıkış maçımız Adıyaman maçı ile beraber olacak. Özverili bir şekilde çalışıyoruz. Yatırımın yanı sıra maddi boyutu var. Maddi boyutunda ise bu güne kadar ben karşıladım. Bu sezon sonuna kadar benim gözetimim ile karşılanacaktır”

Canlı Yayınlanacak

“Hafta sonu oynanacak olan maçımıza bütün taraftarlarımızı bekliyoruz. Bütün taraftarın elinden gelen desteği moral motivasyon bakımından takımın yanında olduğunu belirtmesi için maça gelmelerini istiyoruz. Maçımızın da bu haftaki bilet fiyatlarını 1 TL olarak belirledik. Aynı zamanda müsabakaların canlı yayınlanması için görüşmelerimiz devam ediyor. Bir yayın kuruluşumuz tarafından bizim maçlarımızın tamamı iç sahada ve diş sahada yayınlatmak istiyoruz. Herhangi bir talihsizlik yaşamayalım. Yaşadığımız zaman en azından ihtirazımızda da herhangi bir belge ortaya koyabilme imkânımız olsun amacı ile beraber basın kuruluşları yayın kuruluşları ile iletişim halindeyiz. Bu haftaki maçımızı Çay TV canlı olarak yayınlayacaktır”

Hedef PTT

“Yeni sezonda bizim hedefimiz PTT.  PTT'de Trabzon da alt yapı görevi görmek. Yani bugün ki 1461’in yapmaya çalışmış olduğu altyapı görevini üstlenmek. Bu sene çıkabilirsek ki hedefimiz o bir üst guruba ikinci lige çıkmak ikinci ligde PTT'ye çıkacağız diye acelemiz yok.  1-2 yıl gerekirse 3 yıl ikinci ligde rötar yapıp alt yapımızı güçlendirdikten sonra sağlam bir şekilde PTT'ye çıkmak istiyoruz. Süper ligi çıkmak diye bir iddiamız yok. Her ne kadar basın da yer alıyor ise de ben hiçbir zaman hedefimiz süper ligdir demedim hedefimiz PTT ’dir. PTT'de  kalıcı olmak istiyoruz. PTT’nin keyfini çıkarmak istiyoruz”

Şampiyonluğa oynuyoruz

“Biz şampiyonluğa oynuyoruz ama kötü duruma da gelsek belirlemiş olduğumuz teknik kadromuz var. Biz onlardan memnunuz. Bir yapılanma içerisindeyiz. 15 kişinin üzerinde yeni futbolcu bünyemize kattık. Geçen hafta bir kaza yaşadık biz onu hatırlamak bile istemiyoruz. Biz o değiliz. Ama bu sezon biz geçmişte yaptığımız hatayı yapmayacağız. Bu teknik kadro ile yola devam edeceğiz”