Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Trabzon Akçaabat, dün kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Tekirova Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Sezona Bergama yenilgisiyle kötü bir başlangıç yapan ardından geçen hafta Adıyamanspor galibiyetiyle kendine gelen Kırmızı-Beyazlılar, dün de Tekirova Belediye engelini iki golle aşarak ligdeki yükselişini sürdürdü.

BÜYÜK SEVİNÇ

Trabzon Akçaabat, Tekirova Belediyespor karşısında üç puana taşıyan golleri karşılaşmanın 17. dakikasında Murat ve karşılaşmanın 85. dakikasında Hasan attı. Haftayı üç puanla kapatan Trabzon Akçaabat puanını da 6’ya yükseltti.  Sezona kötü başlangıç yapmasına rağmen son iki maçını kazanan Trabzon Akçaabat, taraftarlarına da büyük sevinç yaşattı.

KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Trabzon Akçaabat teknik direktörü Mehmet Akif Başaran, Tekirova Belediye’yi mağlup ederek haftayı üç puanla kapattıkları için çok sevinçli olduklarını söyledi. Maça mutlak galibiyet parolası ile çıktıklarını belirten başaran, “Kendi evimizde kesinlikle puan kaybı yaşamak istemiyorduk. Netekim de rakibimizi mağlup ederek bunu başardık. kazandığımız için mutluyuz” dedi. Oyuncularını bu maçta ortaya koydukları futbol ve aldıkları galibiyetten ötürü kutladığını ifade eden Başaran, “Tabiki daha ligin başındayız. Çok eksiklerimizde var. Ancak bu eksiklerimizi en kısa sürede gideceğiz. Haftalar ilerledikçe çok daha iyi bir seviyeye geleceğiz” dedi.

Akçaabatspor Başkanı Zeki Öztürk, amaçlarının ilçelerinin profesyonel takım eksikliğini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Akçaabatspor olarak ilçelerini profesyonel ligde en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirten Öztürk, “En büyük amacımız da Trabzonspor ve Türk futboluna oyuncu yetiştirmektir” dedi. Kulüp olarak amaçlarının Trabzonspor’un alt yapısı olmak olduğunu belirten Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Yetiştireceğimiz oyuncuları Trabzonspor’a kazandırmak istediğindeyiz. Bunun için PTT 1. Lig’e çıkmak hedefindeyiz. Tabiki PTT 1. Lig’e çıkmakta o kadar kolay bir olay değil. İyi bir alt yapı oluşturup geçte olsa bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Zaten iyi bir alt yapı oluşturmadan üst kategorilere çıkmak bizim için hiç önemli olmaz.”   Süper Lig’e çıkma gibi bir hedeflerinin olmadığını da kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle noktaladı:

“Benim ağzından 3 yıl içerisinde Süper Lig’de olacağız gibi kesinlikle bir açıklama olmamıştır. Böyle bir açıklamada bulunmam demek daha önceki yaptığım açıklamaları yalanlamış olduğum anlamına gelir.  Süper Lig’de zaten bizi temsil eden Trabzonspor’umuz var. Bizim oraya çıkmamız taraftarın bölünmesine neden olur. Bu bakımdan çıkabilirsek önümüzdeki yıllarda PTT 1. Lig’e çıkmak istiyoruz. 1. Lig’e çıkmamızın da nedeni deTrabzonspor’a daha fazla oyuncu vereceğimizi düşündüğümüz içindir.”