Trabzon Valilik önü Cumhuriyet Alanı’nda yapılan çelenk sunma töreninden konuşan Trabzon Amatör Spor Kulüpleri ve Federasyonu Trabzon Şubesi Başkanı Cahit Erdem ”Amatör sporlar sadece insanların ruhsal ve bedensel gelişimini düzenleyen bir etkinlik değil aynı zamanda çağımızın en büyük sosyal olaylarından bir tanesidir. Spor tesislerinin sayısını arttırmak, sosyal ve eğitici projeler yapmak, genç sporcuları spor alanına çekecek ve bugün devlet olarak mücadele ettiğimiz madde bağımlılığına ulaşmalarını engelleyecek ve sağlıklı bir toplum olmamıza yol açacaktır. Bizi sivil toplum örgütü olarak diğer örgütlerden ayrıştıran ölçüt gönüllü ve karşılıksız hizmet etmemiz, kendi görüşlerimizi özgürce ifade ediyor olmamızdır. Sloganımız her zaman “Spor için el ele, gönül gönüle, daha güzele” olmuştur” dedi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adnan Köseoğlu da ” İl Müdürlüğü olarak Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz antrenörleri ile spor branşlarını tanıtacak çocuklarımız ve gençlerimizi spora yönlendireceklerdir.

Ayrıca gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek yapılması sağlanacaktır. Dünyada spor hayatı çok önemlidir. Bu kadar önemli olan spor hayatı bizim için de daha önemlidir. Güzel sanatları seven fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli ve kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana dileğimizdir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri ve öğütlerinde sağlıklı yetişmesini istediği gençliğin başarılı olması için en doğru yolu şöyle çiziyordu; Sizler, Türkiye nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Güvenmek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Zafer, zafer benimdir diyebilen, Başarı başaracağım diye başlayanın ve başardım diyebilenindir. Sporun bir ülkede ki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimiz bir spor şehri olarak bilinmektedir. Ve bizler spor ile bir çok zorluğun üstesinden gelebiliriz. Bu bağlamda geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Bu hafta vesilesi ile 7 den 70 herkesi spor yapmaya davet ediyorum. 10-16 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası nedeniyle ilimizde çeşitli spor faaliyetleri düzenlenecektir. Bu vesile ile amatör spor haftasının ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşma yapan Trabzon Vali yardımcısı Ayhan Yazgan ise ”Hafta boyunca çeşitli etkinlikler olacak 40 yaş üstü özellikle sporcularımız çeşitli aktiviteler yaparak farkındalığı arttırmaya çalışacaklar. Spor, birleştirici kaynaştırıcı bir güç olduğu kadar aynı zamanda insanları mutlu eden önemli bir argümandır. Bir taraftan da ülkelerin askeri ve ekonomi başarıları sadece yeterli gelmiyor, sporda ki başarıları da o ülkenin en önemli gelişmişlik göstergesidir. Bu vesile ile haftamızın tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri bu yıl 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim