Ziyarette konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, futbolun içinden geldiklerini belirterek, "Bu meslekte ben ödüllerimi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan kazandım. Rıza Sümer’in Allah sağlığını versin. O bizi her zaman teşvik ederdi. Zaman bizi Yavuz Selim’den başlattı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına kadar getirdi. Bu ziyaret belki uzun süre beraber çalışma imkanını bizlere sunabilir. Geçmişte Ankara’da konfederasyonun yaptığı ve o dönem bizleri oldukça heyecanlandıran bir yarışmayı Trabzon’a taşıyabiliriz. O yarışmanın ödüllerini de Orhan Kaynar Futbol Turnuvası’nın içerisinde kupalarla birlikte verebiliriz. Böyle bir projeyi de hayata geçirebiliriz. Cahit Bey ve arkadaşları benim de yıllardır takip ettiğim arkadaşlarımdır. Hepsi şu anda buradalar. Biz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimine seçildiğimiz andan itibaren hem Cahit Bey’in hem de yönetiminin desteklerini gördük. Kendilerini burada ağırlamaktan ötürü hem şahsım hem de çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına memnun oldum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Cahit Erdem ise şunları söyledi: ”Daha önce ben gelmiştim ama şimdi yönetim kurulumla beraber hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. İnanın yaptığımız çalışmaların en önemli ayağını sizler teşkil ediyorsunuz. Sizler olmazsanız yaptıklarımızı Trabzon’a duyurma şansımız yok. Spor Trabzon’da sadece müsabakayla ilgili bir olgu değil. Aynı zamanda sosyal bir hareket. Biz bu hareketin devamlı içerisinde oluk. İnanın bütün arkadaşlarım özveriyle birlikte birkaç saatini amatör spora hizmet için harcıyor. Sadece futbol değil, futbol dışındaki branşlara da nasıl katkı sağlayabiliriz diye tartışıyoruz. Büyük Şehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir projenin ödül törenini gerçekleştireceğiz. Ben projelere çok açık bir insanım. Yönetim Kurulumda ki arkadaşlarım da öyle. Tekrardan yeni seçilen yönetiminizz hayırlı uğurlu olsun”

Erdem, Yavuz Selim sahasının yeniden yapılandırılacağının sözünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiğini, proje sürecini de STK’lar ve Trabzon basını ile takip edeceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim