Akçay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, Ankaragücülü oyuncuların kendilerini ifade etme anlamında çok güzel bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.
 
İki takımın da güzel bir futbol ortaya koymaya çalıştığını vurgulayan Akçay, "Çok dirençli bir takımla karşılaştık. Maçın birinci dakikasından son dakikasına kadar disiplinli bir oyun ortaya koyduk. Bulduğumuz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Karşılaşmanın son dakikalarından bulduğumuz golle galibiyeti elde ettik. Bunun için mutluyuz" diye konuştu.
 
1461 Trabzonlu futbol cu Mehmet Kuruoğlu ise Ankaragücü'nün çok genç ve dinamik bir takım olduğunu belirterek, "Rakibimizi çok ciddiye aldık. Gol atamayınca rakibimizin direnci daha fazla arttı. Son dakikalarda attığımız golle de galibiyeti bulduk" dedi.
 
1461 Trabzonlu oyunculardan Mustafa Tiryaki ise gol attığı için çok mutlu olduğunu, ama asıl 3 puan almanın önem taşıdığını kaydetti.
 
TANER ÖCAL: "OYUNCULARIMIN MÜCADELESİNDEN MEMNUNUM"
 
Ankaragücü Teknik Direktörü Taner Öcal ise, son dakikada yedikleri golle mağlup ayrıldıklarını ifade ederek, küme düşmeyeceklerini söyledi. Öcal, 1461 Trabzon'u tebrik ettiğini dile getirerek, " Sezon başından beri doğruları yapan futbol u güzelleştiren bir ekip.Biz de öyleydik ancak bir türlü sonuç alamadık. Çok genç oyuncularla buraya güzel futbol oynamaya geldik. Zemin çok kötüydü. İki takım için oynamaya elverişli değildi. Bir kaç pozisyonumuz vardı, ancak olmadı. Son dakikada golü yedik. Yapacak bir şey yok, oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Büyük Ankaragücü taraftarlarına teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadılar. Onların varlığı her zaman bizim için
 
itici bir güç. Önümüze bakacağız. Kimse bu takım için negatif bir şey düşünmesin. Yolumuza devam edeceğiz, küme düşmeyeceğiz, herkes bunu bilsin" şeklinde konuştu.
 
Ankaragücü futbol culardan Mehmet Taşçı ve Hasan Ayaroğlu da istemedikleri bir skorla sahadan ayrıldıklarını belirterek, son dakikada yedikleri şansız bir golle sahadan mağlup ayrıldıklarını ifade ettiler.