İşte Hasan Saka'nın basın bildirisi;

Bir spor adamı, bir basın mensubu, bu şehirde ağır  bir misyonu taşımakla sorumluluk duyduğum sülalem ayrıca görevim süresi içerisinde hizmet etmekte onur duyduğum camiam, şehrim, ülkem ve kendi adıma bu açıklamayı yapmayı bir zorunluluk olarak hissediyorum.

Başta değerli Tff Bölge Müdürümüz Hasan GENÇ, Askf Başkanı Cahit ERDEM beyefendiler olmak üzere ilimize bağlı tüm futbol komitesi, futbol branşına bağlı dernek başkanları, kulüp yöneticileri ve bu derneklere üye delegasyondaki  büyüklerimizden, kardeşlerimizden öncelikle ayrı ayrı özür dileyerek başlamak istiyorum.

Akçakalespor-Yolspor  futbol müsabakası esnasında yaşanmasından hicap duyduğum,asla ve asla olmaması gereken çok talihsiz bir olay yaşamış bulunmaktayım. Yaşanan bu nahoş ve şık olmayan olayı maçın hakemi  kardeşimizin müsabaka içerisinde bariz hatalarına bağlamayı asla doğru bulmadığımı da ifade etmek istiyorum. Taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği kulübümüz lehine verilmesi gereken 3 penaltı, kırmızı ve sarı kartların, çalınan ya da çalınmayan düdüklerin arkasında hiçbir art niyet aramadan, hepsinin birer hakem hatası olduğu gerçeğini kabul etmeyi kendime bir görev olarak addediyorum. Her ne olursa olsun bizlere yakışan fairplay ruhunu taşıyıp yansıtmak  ve herkesin hata yapabileceği hoşgörüsüne sahip çıkmak olmalıdır. Aynı zamanda  büyük komutan Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN"Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim" veciz sözüne sahip çıkmanın da hepimizin asli vazifesi olduğu gerçeğini de ifade etmek isterim. Lakin oyuncu, hakem, hoca herkes hata yapabilire ne olur bir defalık da olsa yöneticiler de hata yapabilir gözüyle bakmanızı istirham ediyorum.Bu olayı 16 haftanın biriktirdiği yorgunluğa, bir anlık öfke patlamasına ya da bir anlık gaflet olarak değerlendirmenizi istiyorum arkadaşlar.Bu beni affettirir mi bilmiyorum ama durum bu değerli dostlar. Gecemizi gündüzümüze katarak, maddi manevi her şeyimizi feda ederek çok sevdiğimiz  futbolumuza bölgesel ve ulusal düzeyde hizmet etmek istiyoruz. Bunu yaparken çok yoruluyoruz, çok yıpranıyoruz ve sizlerden azıcık empati yapmanızı istiyoruz. Kulüplerimizin durumu içler acısı ve her gün daha da kötüye gidiyoruz. Amatör Spor Kulüpleri Derneğinin bir an önce kurulmasını değerli büyüklerimizden rica ediyoruz. Sağlıklı bir ortam ve ümit vadeden bir  gelecek görmek adına bu derneğin kurulmasını elzem olarak görüyoruz. Bu olumsuz şartlarda hizmet ederken bazen istemesek de bize yakışmayan tavır ve davranışlar içerisinde oluyoruz. Ben şahsım adıma hiçbir camia ya da hiçbir kişiyle bir husumet içerisinde olmadığımı ve  olamayacağımı da ifade etmek istiyorum. Çünkü ben yaptığım işi ve futbol camiamızı çok seviyorum, sevmeye de devam edeceğim.

Bu itibarla önce kendim, sonra Akçakalespor  kulübüm adına tüm spor camiasından bir kez daha özür diliyorum. Keşke bütün bunlar hiç yaşanmamış olsaydı. Hakkınızı helal etmenizi ve beni bir kardeşiniz olarak görmeye devam etmenizi hepinizden rica ediyorum. Sevgi ve selamlarımla..
Editör: TE Bilişim