PTT 1 Lig'de Play-off mücadelesi veren 1461 Trabzon'da puan kaybı sürüyor. Son 6 haftada maç kazanamayan bordo-mavili ekip 15 puan kaybetti.

1461 Trabzon'un kendi sahasında Boluspor'a 2-1 mağlup olduğu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 3. haftadan beri iyi oynuyor oynamalarına rağmen skor olarak tatmin edici sonuçlar alamadıklarını belirterek, "Boluspor'a karşıda oyun kalitesi olarak rakip den daha iyi olduğumuzu ve iyi pozisyonlar bulduğumuzu düşünüyorum ama sonucu değiştirmediğimizi düşünüyorum.

Düşüncelerimiz ve ideallerimizi torpilleyen bir müsabaka olarak baktığımızda Çaykur Rizespor ile oynayacağımız maç daha da önem kazandı. Yıl sonu yaklaşmasına rağmen oyuncularımın göstermiş oldukları performanstan son derece memnunum. Skor olarak bir mağlubiyet olduğunu algılıyorum oyun olarak ve mantalite olarak maça hazırlanış olarak mağlubiyet kabul etmiyorum. Sonuçta mağlup olduk takdir böyleymiş önümüzdeki hafta oynayacağımız Çaykur Rizespor çok daha önem kazandı. Umarım o müsabakayı kazandığımız takdirde Play-off şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Profesyonel olarak ilk maçına çıktığını belirten 1461 Trabzon'un forvet oyuncusu Hüseyin ise mağlubiyeti hak etmediklerini belirterek, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Sahada çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Haksız bir mağlubiyet aldık. Rizespor'u yenerek Play-off'lara kalacağımızı düşünüyorum" dedi.

BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Osman Nuru Işılar ise maçın ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"Geçtiğimiz hafta kendi evinde derin yara alan Boluspor'u, ligin en prestijli takımlarından biri olan 1461 Trabzon karşı dik bir duruş gösterdi. Maçın ilk yarısında rakibi oynatarak oyunu kabul ettik ikinci yarıda ise dikine oynayarak pozisyanlar bulmaya başladık. Golü bulduktan sonra oyun temposunu yine ayarlayan takım olarak da istediğimiz sonucu aldık, belki oyun kalitesi üst düzey olmadı ama taktiksel anlamda ciddi bir rakibi durdurabildiğimiz için mutluyuz" dedi.

Boluspor'un ilk golünü atan Ali Güzaldal ise, Boluspor olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, "Boluspor olarak içeride ve dışarıda sıkıntılı gidiyorduk. Matematiksel olarak sıkıntılarımız vardı. Arkadaşlarımızla gerçekten inanarak geldik buraya maçı kazandığımız için mutluyuz.Maç içerisinde olumlu işler yaptık. 1461 Trabzon takımı iyi bir takım oradaki genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.