Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor ile Bucaspor maçına, ev sahibi takım taraftarlarının geçtiğimiz hafta sahada ırkçı hakarete uğradığını iddia eden Marc Kibong Mbamba'ya desteği damga vurdu.

Kamerunlu oyuncu, Tavşanlı Linyitspor-Adanaspor mücadelesinde maç boyunca Serkan Özsoy'un hakaretlerine ve ırkçı söylemlerine maruz kaldığını öne sürmüştü.

"KARDEŞİMSİN KIBONG"

Futbolcularının bu açıklaması sonrası ilk olarak bir bildiri yayınlayan Adanasporlu taraftarlar Bucaspor ile oynadıkları maçta da statta 5 bin adet "Kardeşimsin Kibong" afişi açtı.

Marc Kibong Mbamba, Tavşanlı Linyit maçı sonrası, "Serkan Özsoy beni demoralize etmek için sahada her fırsatta üzerime geldi. Küfür etti. Bununla da kalmadı 'Pis zenci' dedi. İngilizcesi sanırım pek iyi değildi, bunun için kelime kelime hakaretlerde bulundu. 'Seni sakatlarım, futbol hayatın biter' şeklinde tehditler savurdu. Hayatımın en zor maçlarından birini oynadım. İnanılmaz derecede üzgünüm. Türkiye'ye geldiğimden beri hiçbir şekilde ırkçılıkla karşılaşmamıştım. İlk kez böyle bir durum başıma geldi, ne yapacağımı bilemedim. Keşke maç içinde hakeme söyleseydim" ifadesini kullandı.

SERKAN ÖZSOY YALANLAMIŞTI

Serkan Özsoy ise bu iddialara karşılık, "Kendisiyle maç içerisinde gerginlikler yaşadık fakat kesinlikle ırkçı bir söylemde bulunmadım. Adanaspor 3 puanı kaçırdığı için böyle bir yola başvuruyor. İngilizcem yok, 'Pis zenci' nasıl deniyor bilmem. Herhangi bir hakarette bulunmadım. Yalan söylüyor" demişti.