Akçakale Spor Kulübü'nün isyanı;

"Spor’da şiddet,kaos ve adaletsizliğin baş aktörleri kabul ettiğimiz bir takım kurşun asker hakemleri,güzide kulübümüze karşı uyguladıkları haksız ve yersiz uygulamaları nedeniyle esefle kınayarak başlamak istiyoruz !!!
2 sezondan beri Kulübümüz aleyhine sistemli olarak yapılan emek hırsızlığını midemiz kaldırmıyor artık. Sözün bittiği yerdeyiz arkadaşlar, canımızı çok yaktılar ve yakmaya devam ediyorlar. Geçen sezon çok uğraşmalarına rağmen Akçakale Spor Kulübü’nü küme düşürmeye güçleri yetmedi. Bu örnekle birlikte hakemlerin diledikleri gibi lige ayar verdiklerine tüm spor kamuoyunu şahittir. Hak tanımazcasına haksız kararlara imza atan zavallı bir takım hakemleri koyacak yer bulamıyoruz. Bugüne kadar oynadığımız tüm maçların ortak noktası, hakemler tarafından hakları bilerek ve isteyerek gasp edilen bir kulüp olduğumuz gerçeğidir. Bu habis haline dönüşen kural tanımaz yapıya birilerinin dur deme vakti gelmiştir ve bu onurlu görevi bizler üstleniyoruz. Ne dediğimizin, neyi hedeflediğimizin ve bizlere neye mal olacağının farkındayız. Bir şeylerin düzelmesi adına kendimizi feda etmekten hiç korkmuyoruz. Bir sezonun tüm emeğinin, alın terinin çalınmayan bir düdüğün, kaldırılmayan bir bayrağın akıbetine sığdırmayı doğru bulmuyoruz ve bunun hesabını birilerinin vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın rızkından, zamanımızdan, sağlığımızdan kısacası maddi manevi her şeyimizden feda ederek yaşatmaya çalıştığımız camialarımızı egoların tatmin edilecek en son yeri olarak kabul ediyoruz. Akçakale Spor Kulübü olarak, kendimizi sporun yapı taşlarına hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş bir camia olarak addediyoruz. Bu zamana kadar hep sporun ve sporcunun hizmetinde olmayı hedefledik. Ama gelinen bu noktada tırnaklarımızla kazıyarak büyüttüğümüz, şehrimize ve ülkemize hizmet etmesi için tüm gücümüzle var etmeye çalıştığımız kulübümüze yapılan haksızlıkları kabul etmemiz mümkün değildir. Vicdanı ve insani değerlerini kaybetmiş bir takım hakemlerle varılacak hiçbir ortak hedefimiz kalmamıştır. Üzülerek ifade etmeliyiz ki bu gidiş pek hayra alamet değildir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sporun birleştirici gücü etkisinin tamamen kaybolduğunu, bunda en büyük pay sahibinin adaleti dağıtmayı beceremeyen art niyetli liyakatsiz, iş bilmez hakemlerin olduğunu düşünmekteyiz. Şüphesiz hakemlik camiasında bir elin parmaklarını geçemeyecek kadar az sayıda, çok değerli hakem dostlarımız var. Biz onları ayrı tutuyor, seviyor ve haklarını teslim ediyoruz. Ama bu durum camia olarak bize yapılan haksızlıkları örtmeye yetmiyor, yetemiyor maalesef. Tüm ayak oyunlarının farkındayız ve farkında olduğumuz bu çarpık düzene karşı dik durduğumuz için birilerinin hedefi olduk. Omurgalı, şerefli, onurlu bir mücadele için hep çalıştık. Kimsenin hakkını istemedik, sistemin adamı olmadık ve hep adaletten yana tavır koyduk. Binlerce taraftarı olan bir camiayı temsil ettiğimizin hep farkındaydık. Tüm gücümüzle adaleti, hakkı ve onurlu bir mücadele için gereken neyse öyle davrandık.İnandığımız bu mukaddes değerlere halel getirenlerin ıslah olması amacına yönelik..
Tepkimizin ses getirmesi ve bir şeylerin düzelmesine katkı sağlamak adına maçlara çıkmama kararı almış bulunmaktayız. Bize bu kara günleri yaşatanları Allah’a cc havale ediyoruz. Allah katında haklarımızı asla helal etmediğimizi ve sorumluluğumuz gereği her platformda haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Camia olarak bizlerden hiçbir zaman yardım ve desteklerini esirgemeyen başta Askf başkanımız Cahit Erdem beyefendi olmak üzere, onun nezdinde tüm yönetim kurulu ve çalışma arkadaşlarına, ayrıca her zaman güler yüzle bizlere yardımcı olan çok değerli Tüfad Trabzon Şube başkanımız Hayri Tekelioğlu , yönetim kurulu ve çalışma arkadaşlarına,İl tertip komitesi başkanı Zeki Kurt beyefendiye,Tff Trabzon bölgedeki değerli dostlarımıza da minnet ve teşekkürlerimizi borç biliriz.
Adaletin,hakkın korunup sahibine teslim edildiği,saygı ve sevginin,insanlık etik değerlerinin baş tacı edildiği bir dünyanın yeniden inşası için tüm vicdan sahiplerini göreve çağırıyor,tüm spor camiasına saygılarımızı sunuyoruz.

Trabzon Akçakale Spor Kulübü Yönetim Kurulu"