Maçın ardından konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay şunları söyledi;

Bence iyi bir sınav verdik. Kupa bize farklı şeyler kazandırdı. Özgüven, birde topluma bir mesaj. Türk oyuncu kalitesini yada rekabetin hazır olduğunu bir değişimin yaşanması gerektiği bir reform yapılması gerektiği yönünde mesajlar verildiğin düşünüyorum. Ülkenin futbolunun şuan da gelişmesine yönelik belki bir kıvılcım ateşle ilgili güven olduğun düşünüyorum.

Maçta her iki takımla ilgili gidiş gelişler oldu. Belirleyici konumuna sokulmuştuk. Bizde böyle oynayacağız. Sanırım bir fener müsabakamız var.

Sercan ve Eren arkadaşımıza armağan olsun. Onların bize kattığı enerjinin devam etiğini hatırlatmak istiyorum. Çok değerli iki oyuncumuzu fiziksel olarak değil ruhsal ve can olarak kaybettik.

futbolda skalalar antrenöre bağlı çizgiler var. Bu çizgilere yaklaşan ve geçen oyuncular var. Potansiyel olarak yaklaşıp altında kalacak veriler var. Trabzonspor’u yöneten beyinlere saygı duymak lazım. O beyinlerin verdiği kararlardır.

Trabzonspor gibi büyük camialar kendilerinden ayrılanlara üzülürler. Ancak kertenkele gibi yeniden kuyruk üretebilirler. Trabzonspor’da bu özellik var. Yeniden kuyruk üretebilir. Ayrıca misyonumuza ve takımımıza uygun tavırlar.

Trabzonspor’umuzun ihtiyacına karşılamıyorsa başka kulüplerin ihtiyacını karşılamak misyonumuzun içinde var. Çok tartışma ortamı oluşturmadan buna o pozitif perspektif üzerinden bakmak lazım

Çok karakterli iki tane can dostunu kaybediyorsunuz. Ama onlar adına ve Trabzonspor adına seviniyorum.

Editör: TE Bilişim