Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, PTT 1. Lig’in son haftasında evinde komşu ilin takımı 1461 Trabzon'a 3-2 mağlup oldu. Maçın ardından konuşan Akçay, alınan sonuçtan Trabzonspor'un mesaj alması gerektiğini kaydetti.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, skor olarak mutlu olmasalar da sahada iyi bir futbol sergilendiğini belirterek, “Lig boyunca çok konuştuk. İstediklerimizi iki hafta önce başardık ve bu mutluluğu yaşamaya başladık. Zor da olsa başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz. Belki skor olarak mutlu olmadık ama futbol adına keyifli işler vardı. Dişe diş bir mücadele, beş gol, atılamayan penaltı ve goller vardı. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların alt yapısını oluşturacağız” dedi.

Denizli, yol haritaları ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını ifade ederek, "Önemli bir süreç var. Süper Lig devam ediyor. Play-off maçları var. Aceleciliğimiz yok. Önümüzdeki iki hafta gerekli açıklamalar yapılacak. Avrupa'da ön eleme oynayacak takımlar sezonu erken acelemiz yok. Planlamamızı biz de önümüzdeki hafta içerisinde paylaşacağız" diye konuştu.

Çaykur Rizespor'a iki hedefle geldiğini kaydeden Denizli, "Bir tanesini Süper Lig'e yükselerek gerçekleştirdik, diğer hedefim ile ilgili önümüzdeki günlerde olur almam lazım. Tek taraflı olmaması lazım. Benim için ve Çaykur Rizespor için de özel. Gerekli görüşmelerden sonra kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da aldıkları sonuçlardan Trabzonspor’un bir mesaj alması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim açımızdan vitrin olabilecek bir müsabakaydı. Disiplini sonuna kadar sürdürdük. Üçüncü bölgede çok çabuk düşünen oyuncuları vardı. Zor da olsa karşı koyarak kazandık. Ligi üçüncü bitirmek genç oyuncular adına önemli bir sonuç. Bu sonuç bundan sonrası için Trabzonspor'un takımımızla ilgili alacağı kararlarda önemli bir mesaj içeriyor. Çaykur Rizespor'a Süper Lig'de başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

1461 Trabzonsporlu futbolcu Batuhan yaptığı açıklamada, "Ligin son haftasındaki bu müsabakada iki taraf da iyi mücadele etti. Rizespor, evinde ve kendi seyircisi önünde 3 puan için sadırdı. Biz de elimizden geleni yaptık. Çaykur Rizespor’a Süper Lig’de başarılar diliyorum" dedi.

Emre ise açıklamasında, "Sezonun son maçıydı. İyi bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum. Rizespor’a Süper Lig'de başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Orhan da yaptığı açıklamada, "Güzel keyifli bir maç oldu. Şampiyonluğumuzu ilan etmiştik. Kazanarak veda etmek istiyorduk. Olmadı. Artık Süper Lig'i herkese armağan ediyoruz” dedi. Cumali ise açıklamasında, "İyi bir futbol oynadık. Farklı olabilirdik. Bireysel hatalardan dolayı goller yedik. Sonuçta Süper Lig’deyiz. Bunun da biraz rehaveti oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim