Trabzon Telekomspor'un efsane kadrosunda da yer alan Sürmenespor'un 'gol kralı' Sinan Yürük, sahada kalp krizi geçirdi. Genç sporcunun beyni, hayatının son 21 ayını sildi.

Trabzon'da yaşayan gol kralının futbol hayatı, "sahada" bitti. Futbol oynarken kalp krizi geçiren Sinan Yürük (29), beynine 21 dakika oksijen gitmemesi sonucu hafızasından son 21 ayı silindi. Sürmenespor'da top koşturan Yürük, 21 Şubat 2009 tarihinde antrenman yaparken sahada kalp krizi geçirdi. Kalbi duran ve beynine 21 dakika boyunca oksijen gitmeyen Yürük, hemen hastaneye kaldırıldı.

15 gün komada kalan genç sporcu, 2 ay süren tedavinin ardından hayata tutundu. Ancak kalp krizi sırasında 21 dakika beynine oksijen gitmeyen Yürük'ün beyninde ağır hasar oluştu. Genç sporcunun hafızasından, olaydan önceki 10 ay ile sonraki 11 ay silindi. Doktorlar, hafızasını kaybeden Yürük'e, futbol hayatının bittiğini söyleyerek, bundan sonra hiçbir iş yapamayacağını gösteren bir rapor verdi.

Geçmişini silen ve ne evliliğini ne de gol kralı olduğunu hatırlayan Yürük, şimdi eski fotoğraflara bakarak silinen anları hafızasında canlandırmaya çalışıyor. Evlendiği gün gelin arabasına bindiğinde "Beni nereye götürüyorlar" diye sorduğu öğrenilen Sinan Yürük, "Hatırlayamadığım 21 ayı çok merak ediyorum. Eşim Gülümser, bana düğün ve nişan fotoğraflarımızı gösteriyor ama ben hatırlamıyorum" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Kayhan Kuzeyli ise "Beyin hiçbir şeyi silmez ama kapatır. Zamanla açılır" açıklamasını yaptı.

'O' ANLARA YABANCI
Sinan Yürük, "Hatırlamadığım 21 aya yabancıyım" derken, eşi Cepbahis Gülümser ise eşinin geçmişini hatırlamasına yardımcı oluyor. 1 çocuk annesi kadın, "Sürekli düğün fotoğraflarımızı ve gazete küpürlerini eşime gösteriyorum" diyor.

Editör: TE Bilişim