TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçında yeşil-beyazlı taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Bursaspor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynamasına hükmetti. PFDK, Bursaspor taraftarlarının aynı müsabakadaki çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle de kapalı kale arkası ve maraton tribünlerine giriş yapan seyircilerin, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesini kararlaştırdı. Kurul, ayrıca yeşil-beyazlı kulübe 100 bin lira da para cezası uyguladı.

Elektronik biletleri bloke edilen Bursaspor taraftarlarının cezasını seyircili oynanacak ilk iç saha müsabakasında çekeceği bildirildi. Disiplin Kurulu, Medipol Başakşehir-Trabzonspor maçında batı tribününe giriş yapan ev sahibi takım taraftarları ile misafir takım tribününe giren seyircilerin elektronik biletlerinin çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle bloke edilmesini kararlaştırdı.

PFDK, bordo-mavili kulübe ayrıca taraftarlarının neden olduğu olaylar ile çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle toplamda 65 bin lira para cezası kesti. PFDK, 1461 Trabzonlu futbolcu Yoann Axel Cyriac Arquin'e 3 maç men ve 6 bin 500 lira ceza kesmesi tepkiye yol açtı. Direk kırmızı kart gören oyuncuya bu denli ağır yaptırım yapması 1461 Trabzon yönetiminin canını bir hayli sıktı. Kardemir Karabüksporlu futbolcu Recep Aydın'a 2 maç men ve 4 bin 500 lira, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Erdal Güneş'e 2 maç men ve 13 bin lira para cezası kesti. Kurul, PTT 1. Lig'de oynanan Karşıyaka-Göztepe maçında kapalı tribüne giren Karşıyaka taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verdi. PFDK, Karşıyaka Kulübü'ne toplamda 47 bin 500 lira para cezası uyguladı.

Göztepeli futbolcu Barış Başdaş'a 2 remi müsabakadan men cezası veren Disiplin Kurulu, Göztepe Kulübü'ne iki farklı ihlalden dolayı 15 bin lira para cezası kesti. Ayrıca kurul, sarı-kırmızılı taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı misafir takım tribününe giren seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine hükmetti. Alanyaspor Kulübü'ne 4 bin 500 lira para cezası uygulayan kurul, Şanıurfaspor-Yeni Malatyaspor maçında maraton tribüne giriş yapan ev sahibi takım taraftarları ile misafir takım tribününe giren konuk takım taraftarlarının elektronik biletlerini bloke ederek, bir sonraki maça girişlerini engelledi.


Editör: TE Bilişim