Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda liderliği garantileyen Fenerbahçe son maçında, iddiası kalmayan PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzon ile karşı karşıya geldi. Mücadele 3-2 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin gollerini 32'de Caner Erkin ve 40'ta Selçuk Şahin'den gelirken, Karadeniz temsilcisinin cevapları 36. dakikada Mustafa Tiryaki ve 66'da Yusuf Doğan'dan ve 86'da Jebrin'den geldi. Fenerbahçe bu skorla bu sezon Türkiye Kupası'ndaki ilk yenilgisini aldı.
Fenerbahçe iç saha desteğini arkasına alarak, liderliğin de verdiği rahatlıkla üstün bir oyun sergilese de ikinci yarıda yıkıldı. İlk yarıda sağlı sollu ataklar gerçekleştiren sarı-lacivertlilere karşın 1461 Trabzon da tehlikeli ataklar buldu. Karadeniz ekibinin 22. dakikada bir topu da direkten döndü.

Uzun süredir teknik direktör Aykut Kocaman tarafından kadroya alınmayan Milos Krasic, bu maçta sahne aldı. İlk yarıda sağ kanatta hareketli gözüken Sırp futbolcu istediği şansları bulamadı.

İlk yarıda Fenerbahçe oyunun büyük bir bölümünde topa sahip olan taraftı. Fakat konuk ekip de etkili kontraataklarla Fenerbahçe'yi yıpratmaya çalıştı ve tehlikeli ataklar da buldu. 22. dakikada Karadeniz ekibinin bir topu direkten dönerken ilk gol ev sahibi ekipten geldi. 32'de Caner ceza sahası dışından çok güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0

CEVAP GECİKMEDİ...
Fenerbhaçe skor avantajını da arkasına alıp üstün durumunu devam ettirir diye düşünürken herkes Karadeniz ekibinden beraberlik golü geldi. Savunma arkasına sarkan Mustafa Tiryaki, çok klan bir vuruşla Serkan Kırıntılı'yı avladı ve mücadeleye 1-1'lik eşitliği getirdi.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde ise sarı-lacivertlilerde ilk golün sahibi Caner tekrar sahnedeydi. Sağ kanattan serbest vuruş kullanan Caner Erkin'in ortasına Selçuk Şahin düzgün bir kafa vurarak kaleci Fatih'i avladı ve takımına 2-1 üstünlüğü getiren isim oldu.

İlk yarıda kurduğu skor ve oyun üstünlüğünü 2. yarıda da ortaya koydu Fenerbahçe. Üst üste ataklarla rakibini yıpratmaya çalışan ev sahibi ekip, ilk bölümde Krasic'le önemli bir fırsattan yararlanamadı. Maçın ilerleyen bölümlerinde ise Karadeniz ekibi çok tehlikeli pozisyonlar buldu ve Fenerbahçe kalesinde üst üste tehlikeler yaratmaya başladı. Bu tehlikeler meyvesini 66'da verdi. Maçın son anlarına geldiğimizde ise 86'da Jebrin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla Fenerbahçe'yi deviren golü kaydetti. Maç da bu skorla sonuçlandı.

Editör: TE Bilişim