Akçay, maça ilişkin yaptığı değerlendirmede, Manissapor maçında aldıkları 1 puanın maçta gösterdikleri performansa göre iyi sayılabileceğini belirterek, “Ama buna rağmen oyuncularıma haksızlık yapmak istemiyorum. Kötü oynama haklarını bu müsabakada kullandılar. Yine de buna rağmen birkaç pozisyonumuz var, gol yapabilirdik” dedi.

Ligde 1 puanın her zaman çok değerli olduğunu dile getiren Akçay, “Kendi evinizde de deplasmanda da alsanız değerlidir. Aldığımız 1 puanı değerli buluyorum. Maçı istediğimiz ortama çekemedik ve istediğimiz şekilde gerekli enerjiyi sahaya koyamadık. Stratejilerimiz kesinlikle çok olumlu olmadı. Buna rağmen oyuncularımın iyi niyetini ve mücadelesini kutluyorum” diye konuştu.

Lige iyi başladıklarını ancak son 2 haftada puan kayıpları yaşadıklarını ifade eden Akçay, şunları söyledi: “Bunun nedenlerini araştıracağız. Oyuncu ve teknik heyetteki arkadaşlar olarak maçtan sonra mini oturum yaptık. Yenilmezlikle ilgili psikolojik takıntı ile travma içine düştük mü düşmedik mi bunu oyuncularla yapacağımız konuşmalardan sonra netleştirebiliriz. Bir düşme demeyelim çünkü fiziksel değerler kısa sürede aşağı düşmez. Burada ruhsal psikolojik sorun vardır. Büyük ihtimalle odur. Onun da çaresine bakacağız.”