Trabzon 1. Amatör Play-Off Grubu 8. hafta mücadelesinde Zağnosspr ile Maçkaspor Yavuz Selim’de karşılaştı. Şampiyonluk yarışında son derece önemli olan müsabakanın ilk yarısında iki takımda kontrollü futbol sergiledi. Maçın ikinci yarısı ise golle başladı. 46. dakikada Eray Bayrak Zağnosspor’u 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Zağnosspor müsabakadan 1-0 –galip ayrıldı ve çok önemli 3 puanın sahibi oldu. Bu sonucun ardından 17 puana ulaşan Zağnosspor, Maçkaspor’da liderlik koltuğunu oturdu ve son hafta öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

İLK YARIDA KONTROLLÜ FUTBOL

Bölgesel Amatör Lig’e çıkma adına son derece önemli olan maça Maçkaspor başladı. Yavuz Selim Stadı’nın tıklım tıklım dolu olduğu maçın ilk yarısında Zağnosspor kontrollü bir oyun sergileyerek rakibine pozisyon vermemeye çalıştı. Grupta 2 puan farkla lider konumda bulunan Maçkaspor kontra ataklarla Zağnosspor kalesine gitmeye çalıştı. 10’uncu dakikada Maçkaspor aradığı pozisyoınlardan birini buldu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Maçkaspor’un forveti kaleci Murat Kul’u geçemedi. Murat’tan seken topu tamamlamak isteyen Maçkasporlu oyuncular topu avuta attı ve Zağnosspor çok önemli bir tehlikeyi atlattı. Maçın ilk 20 dakikasında etkili olan Maçkaspor bu dakikadan sonra oyundan düşmeye başladı. Sahada daha diri ve daha istekli olan Zağnosspor kanatları kullanarak Maçkaspor kalesine inmeye çalıştı. Maçın 22’inci dakikasında Zağnossporlu Mustafa Gökmen sol kanattan taşıdığı topu ceza sahası içerisindeki Serdar Tonyalı’ya çıkardı. Müsait pozisyonda olmasına rağmen iyi bir vuruş yapamayan Serdar, takımı adına çok önemli bir pozisyonu kaçırmış oldu. İlk yarının kalan dakikalarında iki takımda kontrollü futbol oynamaya devam etti ve ilk yarı başladığı gibi 0-0 bitti.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Yoğun tezahüratlar eşliğinde oynanan mücadelenin ikinci yarısı golle başladı. İkinci yarının 20’inci saniyesinde ceza sahası içerisinde topla buluşan Eray Bayrak topu göğsüyle kontrol ettikten sonra Maçkaspor kalecisi Birol’un solundan köşeye gönderdi ve Zağnosspor 1-0 öne geçti. Golle birlikte sevinç yumağı oluşturan Zağnossporlu oyuncular tribünlere koştu. Golden sonra panikleyen Maçkasporlu oyuncular savunmada açıklar vermeye başladı. 1-0 koruma düşüncesinde olan Zağnossporlu oyuncular ise rakip kalede kontra ataklarla bulduğu pozisyonlarla tehlike yaratmaya devam etti. Maçta eşitliği sağlamak isteyen Maçkaspor 75’inci dakikaya gelindiğinde 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullandı. Son 15 dakikada oyunu kendi yarı alanında kabul eden Zağnosspor, zaman zaman rakibine pozisyonlar verse de kırmızı-mavi-beyazlı oyuncular bu tehlikeleri uzaklaştırmayı başardı. Maçın 83’üncü dakikasında ise Zağnosspor adına çok önemli bir pozisyon kaçtı. Maçkaspor defansını eksik yakalayan Zağnosspor, Mustafa Gökmen Bozlar’ın şutunda kaleci Birol’u geçemedi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Zağnosspor 90 dakika sonunda 3 puanı hanesine yazdırdı.

MAÇ SONU BÜYÜK COŞKU

Maçın hakemi Mustafa Aydın’ın son düdüğü ile birlikte Zağnossporlu oyuncular sahada büyük sevinç yaşadı. Sevinç yumağı oluşturan futbolcular daha sonra kendilerini çağıran tribünlere koşarak üçlü çektirdi. Maçkasporlu taraftarlar da Zağnossporlu oyuncuları alkışlayarak tribüne çağırdı. Zağnosspor takım kaptanı Gökçe Muhcu takım arkadaşlarını da yanına alarak Maçkaspor taraftarını selamladı.

SOYUNMA ODASINDA GALİBİYET ÇIĞLIKLARI

Saha içerisinde yaşanan sevinç soyunma odasına da taşındı. Soyunma odasına giren Zağnossporlu oyuncular Başkan Emre Aksoy’un da odaya girmesiyle sevinç çığlıkları attı. Başkan Aksoy oyuncuları tek tek tebrik ederken, oyuncular da Aksoy’u omuzlarına aldılar. Daha sonra tüm takım ve yöneticiler soyunma odasında galibiyet pozu verdiler.

SAHA: Yavuz Selim

HAKEMLER: Mustafa Aydın***, Mehmet Metin***, Muhammet Yumak***

ZAĞNOSSPOR: Murat Kul***, Eren Eroğlu***, Kader Ulusoy***, Tamer Altun***,  Gökçe Muhcu***, Hakan Çakın***, Mustafa Gökmen Bozlar***, Ahmet Alagöz*** (Dk. 90 Sami Bayram?), Hakan Bayraktar***, Eray Bayrak*** (Dk. 90+2 Ali Mumci?), Serdar Tonyalı*** (Dk. 83 Eser Batur*)

MAÇKASPOR: Birol Bektaş**, Sultan Akbaş**, Emre Akgün** (Dk. 66 Tekin Topal*), Celal Altınsoy**, Salih Alkan**, Miraç Öksüz**, Ümit Kandemir**, Ali Kemal Çabuk*, Adem Calap**, Ümit Çakıroğlu* (Dk. 75 Abdulkadir Çakmak*), Ünal Nuroğlu* (Dk. 60 Engin Beşli*)

GOL: Dk. 46 Eray Bayrak (Zağnosspor)












Editör: TE Bilişim