Zağnos Spor Kulübü Genel Başkanı Emre Aksoy kulüp çatısı altındaki branşlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zağnos Spor Kulübü’nün futbol, hentbol, voleybol, yüzme ve boks branşlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Aksoy, her branşın şube sorumlusunun ayrıldığını, bunu ayırmalarındaki en önemli faktörün ise branşların yönetimlerini farklı isimler arasında paylaştırarak yöneticilerin iş yüklerini hafiflettiklerini ve bu şekilde idarenin daha profesyonelce yapıldığını söyledi.

PROFESYONEL YÖNETİM ANLAYIŞI

Tamamlanan sezonlarda, futbolda Trabzon 1. Amatör Küme’de şampiyonluk yaşayıp Bölgesel Amatör Lig’e çıktıklarını, voleybol genç kızlarda ise ligi ikinci bitirdiklerini belirten Aksoy, kulübün ilk yılında 2 kupa kaldırdığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Kulübümüzün çatısı altında mücadele eden 400’e yakın sporcumuz var. Futbol, voleybol, yüzme ve boks branşlarımızın başına ayrı ayrı şube sorumluları getirdik. Hentbol ise kendi içerisinde tek kulüp özelliğine sahip. Hentbolda başkanlık görevini Haluk Selim yürütüyor. Diğer branşlarda ise Futbol Şube Sorumlu olarak Şenol Ayvaz’ı, Voleybol Şube Sorumlusu olarak Temel Albayrak’ı, Yüzme Şube Sorumlusu olarak Serkan Aydın’ı ve Boks Şube Sorumlusu olarak da Serkan Şahin’i görevlendirdik. Şube sorumlularımız ve yönetim kurulumuzla bir araya gelerek yeni sezon planlamalarını da yaptık ve 2015-2016 sezonları için her branşta ayrı ayrı hedefler belirledik.”

FUTBOLDA HEDEF ÜST LİG

Futbol branşında yeni sezonda hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk yaşayıp 3.Lig’e yükselmek olduğunu söyleyen Aksoy; “Futbol Şube sorumluluğuna Şenol Ayvaz’ı getirdik. Kendisi yıllardır futbolun içerisinde bulunan bir isim. Futbolu ve futbolcuyu iyi bilen, yakından tanıyan bir isim. Yeni sezonda takımın başında Mehmet Salih Gül teknik direktör olarak görev alacak. Teknik heyetimizin ve yönetim kurulumuzun hazırlayacağı raporlar doğrultusunda yeni sezon için şampiyonluğa oynayan bir kadro kurulacak. Biz 11 ay önce kulübü kurduğumuzda futbol takımına 7 yılda Süper Lig hedefi koymuştuk. Geride bıraktığımız sezonda 7 yılın 1’i gitti. Şimdi önümüzde 6 yıl var. Bu 6 yıl içerisinde bu hedefe ulaşabilmek adına gerekli tüm çalışmaları titizlikle sürdüreceğiz” dedi.

HENTBOLDA EN AZ 1 KUPA

Hentbol branşında Süper Lig Bayanlar Ligi’nde ilk kez mücadele etmelerine rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini ve Avrupa Kupaları play-off şansını kıl payı kaçırdıklarını belirten Genel Başkan Emre Aksoy; “Hentbolda yeni sezonda en az 1 kupa hedefliyoruz. Hem ligde hem Türkiye Kupası’nda mücadele edecek bir kadro kurabilmek için Hentbol Kulübü Başkanı’mız Haluk Selim yönetim kurulu ve teknik heyetle transfer çalışmalarını sürdürüyorlar. İlk transferlerini gerçekleştirdiler. Antrenörümüz Kıvanç Özcan ve Hentbol Genel Menajeri’miz Levent Akif Bllgi’nin hazırladığı transfer raporu doğrultusunda takıma yerli ve yabancı oyuncular transfer edildi. Güçlü bir kadro oluşturmak için transferler devam edecek. Camiamıza hentbolda kupa sevinci yaşatmak için Kulüp Başkanı Haluk Selim ve ekibi ile birlikte elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

VOLEYBOLDA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Voleybol Trabzon Genç Kızlar Ligi’nde sezonu ikinci bitirerek kulüp tarihinin ilk kupasını kazandıklarını belirten Aksoy; “Voleybola önümüzdeki sezonda yatırımlarımız daha da artacak. İlk sezonumuzda ligi ikinci bitirerek ilk kupamızı kazandık. Yeni sezonda şube sorumluluğu görevini Temel Albayrak icra edecek. Voleybolda kesinlikle yeni sezon için hedefimiz şampiyonluk” dedi.

YÜZMEDE SAYI ARTACAKTIR

Yüzme Kulübü’nün faaliyetlerinden de bahseden Genel Başkan Aksoy; “Yüzme kayıtları 2 aydır devam ediyor. Şuan 200’e yakın bir sayı yakaladık. Yaz aylarıyla birlikte bu sayının 400’ü geçmesini planlıyoruz. Yüzme Şube Sorumlusu, Başkan Serkan Aydın yüzme sporunu önemseyen bir isim. Burada da hedefimiz öncelikle iyi yüzücüler yetiştirmek ve olimpiyatlara gönderebilmek. Önümüzde uzun bir süreç olduğunu biliyoruz ancak biz her branşta olduğu gibi burada da başarı elde edebilmek için çalışacağız”

BOKSTA HEDEF OLİMPİYATLAR

Son olarak boks kulübü ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy; “Boks Kulübü’müzün Başkanlığını Serkan Şahin yapıyor. İyi bir ekip oluşturdular. Antrenörlerimiz Arif Boz ve Erhan Şahintürk sporcularımızı olimpiyatlara gönderebilmek için sıkı bir şekilde çalışıyor. Milli forma ile maçlara çıkmış, Türkiye’de gerek Avrupa’da şampiyonluklar yaşamış, olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş boksörlerimiz var. Geçtiğimiz haftalarda Trabzon’da düzenlenen boks turnuvasında dövüşen iki boksörümüzde ringden 3’er 0’lık sonuçlarla gaip ayrıldılar. İnşallah bu başarılarını uluslararası arenalara da taşıyacaklar” şeklinde konuştu.