Akçaabat Fatih Stadyumu'nda oynanan maçta baştan sona üstün bir futbol sergileyen Zağnosspor, ilk yarısını 2-0 önde kapadığı maçı 4-1 kazandı. Zağnosspor'un gollerini 10-57 ve 69'uncu dakikalarda Cumaali Bulut atarken, Aşkale'nin tek golü 90'ıncı dakikada Mehmet Akif Dursun'dan geldi. 26'ıncı dakikada Doğukan Bayraktutar, Zağnosspor adına penaltı vuruşundan yararlanamadı. Bu galibiyetle puanını 6'ya çıkaran Zağnosspor, averajla yeniden liderliğe yükseldi. 2 maçta rakip filelere 9 gol atma başarısı gösteren Kırmızı-Mavi-Beyazlılar, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

SEBATSPORLU BAŞKANLAR UNUTULMADI

Zağnos Spor Kulübü, Akçaabat Sebatspor'un vefat eden 3 başkanını da bu maçta yad etti. Geçmiş yıllarda Sebatspor'da başkanlık yapan ve adlarından sıkça söz ettiren, Onursal Başkan Selami Yardım, Kazım Kolot ve Aslan Kalıntaş'ın posterlerini kale arkası tribüne asarak, Akçaabat'ta ve Trabzon'da futbola katkı sağlayan bu isimlere olan vefasını gösterdi.

AYVAZ: AKÇAABAT'TA FUTBOLA İLGİYİ ARTTIRACAĞIZ"

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Zağnosspor Başkanı Şenol Ayvaz, Akçaabat'a hizmet etmiş 3 ismi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz diyerek; "Onlar Akçaabat'ta futbol için çok mücadele ettiler. Çok katkılar sundular. Şimdi onların bıraktığı bayrağı biz devraldık. Geçmişte olduğu gibi bugün de aynı coşkuyla, heyecanla ve özveri ile taraftarlarımızın stada gelerek takımımızı desteklemelerini istiyoruz. İnşallah hep birlikte Akçaabat'ta futbola olan ilgiyi yeniden artıracağız" açıklamasında bulundu.

HER MAÇ FİNAL

Galibiyetten ötürü son derece mutlu olduğunu da ifade eden Ayvaz; "Takımımız her geçen gün daha iyiye gidiyor. Her şeyden önce ayakları yere basan bir takımız ve böyle de devam edecek. Her maç bizim için bir final. Oyuncularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bizleri destekleyen taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

STAT: Akçaabat Fatih     

HAKEMLER: Ahmet Ateş **, Sezgin Şahbaz **, Burak İlgen **

ZAĞNOSSPOR: Murat Kul ***, Miraç Çimşit ***, Selim Akbulut ***, Hamdi Şahin ***, Ceyhun Kuşan ***, Emre Nadir ***, Cem Apaydın ***(Dk.57 Hakan Çakın **), Toygar Aydın ***(Dk.73 Tolga Topal **) Doğukan Bayraktutar ***(Dk.46 Emre Özivgen ***), Cumaali Bulut ***, Tugay Tiryaki ***

AŞKALE BLD: Gökhan Taş *, Ferhat Şentürk *, Gökhan Gün *, Muhammet Köşedar *, Yusuf Colkan *, Ebubekir Güze *, Mehmet Akif Dursun *, Hasan Kadak *(Dk.73 Habib Şimşek *), Erol Pasinli *, Haktan Köseoğlu *, Alperen Göktürk Güneş *(Dk.40 Hüseyin Yılmaz ?)(Dk.46 Canramazan Kara *)

GOLLER: Dk.10-57-69 Cumaali Bulut, Dk.24 Tugay Tirkayi (Zağnosspor), Dk.90 Mehmet Akif Dursun (Aşkale Bld)
Editör: TE Bilişim