Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen Çaka Bey Kitap Günleri, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda açıldı. 25 Mart’a kadar gezilebilecek etkinlik boyunca Türkiye’nin seçkin yazarları İzmirli kitapseverlerle buluşacak.

Ziraat Bankası sponsorluğunda Türk Tarih Kurumu tarafından İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Çaka Bey Kitap Günleri, dün İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. Bugün ise resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ve davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, İzmir’in çok önemli bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Törende 2017 Dünya Vücut Geliştirme şampiyonu Fırat Ürün’e Türk Tarih Kurumu tarafından basılmış “Doğumunun Bininci Yılında İbni Sina” kitabı hediye edildi. Açılışın ardından kitap stantları gezildi.

Çaka Bey Kitap Günleri, 25 Mart tarihine kadar İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ziyaretçileri ağlayacak. Etkinlik kapsamında birbirinden değerli yazarların imza günleri gerçekleştirilecek. “Çaka Bey Sempozyumu” ise kitapseverleri bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında bu akşam saat 20.00’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ücretsiz Kıraç konseri düzenlenecek.

Kaynak: iha