Özlemişim Ankara deplasmanlarını… Aslında 22 yıldır Ankara’da maç izleyen birisi için Ankara’ya deplasman demek ne kadar doğru o da ayrı bir konu ya neyse…

Yağmurlu bir hava ve Ankara ayazı… Ama gene de Trabzonsporlulara ayrılan yerler nerede ise dolu… Biz her zaman ki yerimizde, saatli kale arkasındayız..

Ankara’da yaşayan Trabzonsporluların yanı sıra, İstanbul ve Trabzon’dan gelen renktaşlarla birlikte tribünler daha renkli ve canlı… Gurbetçi Gençler, kalabalık bir grup ile gelmişler İstanbul’dan. Liderleri Mustafa İlhan ve grubun ağabeyleri nerede ise tam kadro tribündeler. Turan Reisi anıyoruz hep birlikte ve yokluğunu bir kere daha hissediyoruz. Gurbetçi Gençler grubunun Kayseri tayfası da İsmail kardeşimle birlikte tribündeydiler. Kayseri’de yaşanan olayları ilk ağızdan dinleme imkânı bulduk.

Avni Aker’de coşkunun adı olan Trabzonlu Gençler ve  renkli etkinlikleri ile takdir toplayan Vira Grubu da Trabzon’dan Ankara’ya yol tepmişler. Üni-Ts Ankara ise her zaman olduğu gibi Ankara’da tam kadro tribündeydi. Uzun zamandır Ankara’da yapılan en güzel tribünlerden birisi oldu. Herkes omuz omuza ve birlikteydi ve müthiş bir coşku vardı. Açık konuşmak gerekirse, darısı Avni Aker tribünlerinin başına demeden edemedim.

Ankara’da maç oynayıp Ankaragücü’nü anmamak olmazdı ve dakikalar altıyı gösterdiğinde Trabzon tribünleri ‘’ Ankaragücü’’ diye inledi.

Her şey yolunda giderken ve hiç gerek yokken, işgüzar bir güvenlikçi amirin, Trabzon tribünlerini güvenlikçilerle ikiye bölme çabası büyük tepki gördü. Allah’tan kitle psikolojisinden haberdar bir emniyet müdürü tribüne gelerek, muhtemel olayların önüne geçti.

Gollerin bir biri ardına gelmesi ile Trabzonspor tribünleri uzun zamandır hiç olmadığı kadar keyifli dakikalar yaşadı. Maçın ardından tüm takım el ele tribünlere geldi ve görülmeye değer coşkulu dakikalar yaşadı.

Burada hemen kaptan Tolga’ya bir yer açmak istiyorum. Taraftar futbolcuları tribüne çağırıyor, takım da bir ürkeklik,’’ gelsek mi gelmesek mi’’havaları… Tam o esnada, sakat olduğu için yedek olan kaptan Tolga devreye giriyor ve takımı topluca tribün ile kucaklaştırıyor. Tolga’nın Trabzonspor’a sahip çıkışı gerçek bir taraftar gibi… Tolga gibi futbolcular Trabzonspor’u yüceltir. Kaptanımız Tolga alkışı hak etti.

Unutmadan hatırlatmam gereken bir küçük not daha var.  Trabzonspor tribünlerinin ‘’ Ayağa kalkmayan Fenerli olsun’’ tezahüratı üzerine, Gençlerbirliği tribünlerinin de ayağa kalkması manidardı. Birileri bundan bir ders alır umarım…

Ve tüm bunlar yaşanırken, aralara karışmış maç izleyen Yavuz Saltık ile koyu bir sohbete tutuştuk. Konu tahmin edeceğiniz gibi temiz futbol eylemleriydi. Birileri sahada mücadele verirken, onların alın terinin saha dışında yenilmesine engel olmak da bizlerin görevi… Temiz futbol eylemleri konusunda ki kararlılığımızı bir kere daha teyit ettik.

Hülasa dostlar, Ankara’dan bir Trabzonspor geçti ve ardında güzel anılar bıraktı…