Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu’nun (DHT) yeni müzikal oyunu “Vatan Kurtaran Şaban” seyirci ile buluştu.

Vatan Kurtaran Şaban, DHT tarafından sahneye koyuldu. Yoğun hazırlık döneminin ardından ilk gösterimle izleyicinin karşısına çıkan oyun, Haldun Taner’in unutulmaz karakteri, Kültür Bakanlığı müsteşarlığına atanan Şaban ve yardımcısı Mustafa’nın komik icraatlarını konu ediyor.

Yönetmenliğini DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan’ın yaptığı oyunun ilk gösterimi, Döşemealtılılar kadar Antalya’nın diğer ilçelerinden de yoğun ilgi gördü. Salona sığmayan izleyiciler merdivenlere oturarak oyunu izledi. DHT’nin deneyimli oyuncularının canlandırdığı karakterler izleyiciyi kırdı geçirdi. Oyun sık sık alkışlarla kesildi.

Oyun sonunda bir konuşma yapan DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, kendilerini her gösterimde yalnız bırakmayan seyirciye teşekkür etti.

Haldun Taner’in yazdığı, Prof. Dr. Semih Çelenk’in günümüze uyarladığı “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunun müzikleri Gürkan Çakıcı, dans düzeni İlhan Parlakyıldız, kostüm Banu Çabar, ses ve ışık Muharrem İnce imzasını taşıyor. Oyun, sezon boyunca her Cuma saat 20.00’de Yeşilbayır’daki Yeşilpark Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Kaynak: iha