İki sene önceye gitmeye ne dersiniz?

Gerçi mevsim sonbahar değil ilkbahardı ama sonuçlar bugün ile hemen hemen aynıydı.Yinede hatırlamakta fayda var ve o tarihten bu güne kadar kaç arpayı birleştirmişizde kaç arpa boyu yol gitmişiz tartışılır.

Hatırlamak istemediğimiz sayısız sezonlardan sadece biriydi 2015-2016.O sezon Ligin bitmesine 3-5 hafta kala sıralamada ki yerimizi unutanlar için küçük bir tüyo daha vereyim.Açık açık küme düşermiyiz diyorduk.Hele hele Hükmen kaybettiğimiz olaylı Fenerbahçe maçından sonra iyice 2.lig hayali kurduğumuzu hatırlıyorum.Verilebilecek cezalar,moral bozuklukları,tff nin bize bakışı,ellerini ovuşturan sözde dost Anadolu takımları falan filan...Hatırladınız mı ? Ne çabuk unutuyoruz değil mi ? O sene ligden düşmediysek tek sebebi rakiplerimizinde kazanamamış olmalarıdır.Koca ligi 40 puanla 12.sırada zor bitirmiştik.

Peki yine o seneyi tamamladığımız son iki maçı hatırlayabildiniz mi? Antalya'dan 7 Kasımpaşa'dan sahamızda 6 gol yediğimiz maçları ?

Ne tepki verdik diye hatırlamaya çalışmayın,vermedik çünkü..

Düşmemeyi garantilediğimiz için takım ligi bıraktı,oynamadılar,kasmadılar bahaneleri üreten şeref ve ruh yoksunu bazı Trabzonspor taraftarlarını ben çok iyi hatırlıyorum mesela.Bu mağlubiyetlerin önemli olmadığı ile ilgili algı operasyonları yapan,Trabzonsporu tekrar ayağa kaldıracağız diyen yöneticileride gözlerinden öpüyorum tabiki.Hala görevlerinin başındalar ve hala bu mağlubiyetlerle yaşayabiliyorlar.Hayret doğrusu!!

O zamanlar hayatlarından Trabzonspor'u çıkartabilmiş bazı taraftarlarımızda vardı ve hiçte azınlıkta değildiler.

Bu tip mağlubiyetler sonrasında sıradan bir taraftar olarak ben gece uyuyamazken,maç sonu soyunma odasında neler oluyor acaba diye hep düşünmüş ve orada olmak istemişimdir.Babayiğit bir yönetici soyunma odasına girip duvarları,soyunma kabinlerini hatta birkaç topçu ve antrenörü tokatlamışmıdır diye hep merak etmişimdir.Öyle ya onlarda etten tırnaktan ve en az bizim kadar Trabzonsporlu olduklarından,biri ve ya bir kaçı dayanamayıp girişmiştirler diye hep kafamdan geçirmişimdir.

Böyle Olmasını isteyen birisi değilim ama bölge insan profili bende bunların olabileceği kanısını uyandırıyor ama olmuyor.Demek ki çok medenileştik,demek ki çözümü konuşarak anlaşmakta bulduk !

Büyük ihtimal Ersun hocaya kibarca ve birazda çekinerek "istifa et de bizide kurtar hocam" diyen gözlerle bakılmış,insafa gelmesi için 3 kuluvallah 1 elham okunmuştur soyunma odası önünde.

Yöneticilik dayak ve zorbalık değildir kuşkusuz ama bu kadar basiretsizlik ve yeteneksizlikte kabul edilebilir bir durum değildir.Hataları engellemek için göreve geldiğin bir yönetimde taraftarlarının bu sessizliğini kendi menfaat ve çıkarların için kullanmaya devam edersen bugünü görürsün karşında.

Alt yapının TRABZONSPOR gibi küçük kentlerde olmazsa olmaz olduğunu görmezden gelerek boş hayaller satmak ve başarılı olan alt yapı antrenör ve futbolcularına yol vermek başlı başına bir futbol terörüdür.Burası yok derecesinde olan paraların har vurup harman savrulacağı yer hiç değildir.

Hani iki sene önce yaptığımız taban bugünlerde yerini tavana bırakacaktı.Hasta yatağından kalkıp şaha kalkacaktı? 50.yılda şampiyonluk bizden sorulacaktı?

Bir arpa boyu yol gitmek yerine İçinden çıkılamaz bir ambarın içinde Trabzonspor'u arpasız bıraktınız.

Benim gözümde tek çözüm Altyapıdır.Yıllardır söylediğim gibi alt yapıya verilmesi gereken önem verilmeli ve kent ile Trabzonspor bu ortak paydada kucaklaşmalıdır.Başarıyı getirecek çözüm daha fazla borçlanarak başarıyı tesadüflere bırakmak değil,başarıları ortada olan alt yapı gerçeğini kabul etmektir.

Ben işte bunlar gerçekleştiğinde şampiyon olmasakta olur derim.