Bu muhteşem şölene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Uraloğlu, “Birçok hizmet yaptık. Çanakkale Köprüsü’nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar. Marmaray, Avrasya, Kuzey Marmara Otoyolu, dünyanın en uzun köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne kadar. 14 buçuk kilometre ile Zigana Tüneli, Avrupa’nın en büyüğüdür. Trabzon’a ne lazımsa onları biz yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için İstanbul Büyükşehir Belediyesi kıymetlidir. 6 Şubat'taki depremde devletin tüm kurumlarını seferber ettik. 2 ayda biz 11 ili gezdik. Orada Ankara ve İBB çok daha organize olabilirdi. Bütün kurumlarımızla sahadaydık. Tam 130 bin kilometre İstanbul’da metro hattı yaptık. Yaptık dedikleri kilometrenin yüzde 80 seviyesinde belli bir kısmını biz teslim ettik ve onların bir kısmı yapılabildi” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasını yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Şunları söyledi; Trabzon’umuzun Düşman işgalinden Kurtuluşunun 106. yıldönümü münasebeti dolayısı ile bizlere bu kutsal toprakları emanet eden atalarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun. Burada bulunan tüm katılımcılara bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan sizlere ve görev aldığımız günden bugüne bizlerle beraber yürüyen herkese teşekkür ediyorum.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "1 Nisan'dan itibaren İstanbul'da, Trabzonlu, İstanbullu kardeşlerimizle birlikte yükseliş dönemini başlatacağız. Fatihin emaneti pazarlıklar masasından, pazarlıklar kumpasından kurtarılacak ve bu şehr-i İstanbul emin ellerde olacak. İstanbul'umuz ilelebet özgürlüğüne kavuşacak. Kim ne tarafta gezerse gezsin, kim kiminle durursa dursun biz vatanımızdan, milletimizden tarafız" ifadelerini kullandı. Ayrıca Murat Kurum seçilmemiz halinde İstanbul ve Trabzon kardeş şehir olacak dedi.

Program sonunda etkinlik alanında stantları ziyaret eden Bakan Uraloğlu, vatandaşlar ile birlikte horon oynadı. Açılışın ardından Vali Yıldırım beraberindekilerle yöresel ürünlerin yer aldığı standları ziyaret etti. Etkinlikte ana unsur olan çeşit çeşit hamsi yemeği, mısır ekmeği, kuymak, karalahana çorbası, fındık, tereyağı, Hamsiköy sütlacı, Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesiyle Trabzon’un birbirinden lezzetli yemeklerini ziyaretçiler tatma fırsatı buldu. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yılı kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerde ziyaretçiler Kemençe ve “bıçak horonu” eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu

Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı

Programı İzlemek İçin: https://youtu.be/byyum3nIdLM

Editör: Haber TS