Öncelikle ayın futbolcusu olan ve ülkemizin en formda ve yetenekli bu kalecisini tebrik ederken, ona nazarlar değmesin diye de dualar ediyorum, edelim istiyorum.

Allah her takıma Recep Onur Kıvrak  kaleci nasip etsin (mi?)…

Maça gelecek olursak;
Her haliyle belli oluyordu, Kasımpaşa karşısında bırakılan ve bunun sadece kayıp bir üç puandan çok zirvenin uzağından kalmışlığın moral çöküntüsü olduğu!

Hafta içi hoca değişikliğine giden Elazığspor karşısında elbet yinede maçın mutlak favorisi Trabzonspor’du.

Zordur aslında böyle zor durumdaki rakipler karşısında oynamak!
Böyle bıçak sırtı pozisyondaki rakipler karşısında golü bir an önce bulmak, rakibi erken çözeltir.
Trabzonspor golü ilk yarıda Yusuf ile bulana kadar da gollük pozisyonlara girdi.

Gole kadar ve gol sonrası tempoyu yükselttiği anlarda rakibi abluka altına alan Trabzonpsor’un yine son vuruşlardaki yetersizliğine dayalı soru işaretleri ilk yarı boyunca gözlerden kaçmadı.

Yusuf’un gole karışan sakatlığı ile birlikte  zorunlu oyuncu değişikliği yapan Trabzonspor’da yine Bozingwa başta olmak üzere Olcan’a ve artık yetenekleriyle Trabzonspor’da varlığını hissettirmesini beklediğimiz Soner’in oyuna etkinliklerini çoklaştırması gerekir diye umut ederken: rakibin  ikinci yarıya daha atak bir şekilde çıkması ve üstüne üstlük birde penaltı kazanmaları Trabzonspor’u kendine getirdi.

Onur’un muhteşem kaleciliği kadar insan üstü çabası içi ile maçın kırılma anı oldu bu penaltı ve sonrasında gelişen aksiyonlar!

Maoluda’nın akıl dolu pasında Henrique ile Trabzonspor farkı ikiye çıkarırken, sonrasında Olcan’ın muhteşem golü ve oyuna sonradan dahil olan Emre’nin golleri ile rakibi ileriki haftalarda kendi kaderiyle baş başa bırakıyordu Trabzonspor!

Bugün alınan, aslında alınması da zaten gerekli bu farklı galibiyetin yanında en büyük kazanç Trabzonspor adına; Maoluda’nın daha da takıma katsının artmasının yanında Emre Güral gibi gerek fiziki gerek golcü kimliği olan bir futbolcunun da Mustafa hocanın portföyünde olduğunun görülmesidir.

Olcan Adın’ı bu sene çok farklı bir yere koyuyorum, gerçekten futbolunda olgunluk dolu enstantaneler görülmekte. Boyu değil, fakat futbolu her gün daha da büyümekte.

Sonuç itibariyle Trabzonspor; kendisi için kolay bir haftayı zora düşürmeden, kaybolan moralini düzeltmiş oldu.

Okan Buruk’a da bu yeni görevinde başarılar dilerken, işinin çok zor olduğunu belirtmek isterim…

Lafım tekrar Soner Aydoğdu’ya!
Artık senin ‘’  ay gibi ‘’ geceden doğmanı bekliyor bütün Trabzonsporlular…
E buda en doğal hakları tabi ki…

Çünkü sende olan yetenekler seni ele veriyor, sen her ne kadar unutsan, unutturmak istesen de…