Geçtiğimiz günlerde Avni Aker’de Trabzonspor’un formasını terletenler ile Trabzonspor’un hakkını gasp edenlerin karşılaştığı organizasyona tepki göstermedim aksine MHP’ye oy verecek bir seçmen olarak hoşuma gitti. 

Çünkü, şike sürecinde Trabzon’un seçtiği vekillerden sadece Koray Aydın dik durmuş ve yasa değişirken “red” oyu vermişti.

Ve aynı Koray Aydın Trabzonspor için bakanlığı döneminde yaptıklarını hiçbir zaman dile getirmemişti.

Avni Aker’de olan organizasyon sonrası sevindim. Neden mi?

Şimdi Koray Aydın çıkıp derse ki, ”ey Faruk Özak, spor bakanı olduğun dönemde TRABZONSPOR’un kupası gasp edilirken neredeydin?  Şike yasası değiştirilirken neredeydin? Seçim öncesi Avni Aker’de çıkıyorsun hakkını koruyamadığın TRABZONSPOR formasını giyiyorsun?”  buna ne cevap vereceksin!

“Çok merak ediyorum böyle bir soruya Özak’ın vereceği cevabı” derken, bir de ne göreyim.

Şike döneminde dilini yutan Özak seçim öncesinde amansız mücadele veriyor. 

Faruk Özak, organizasyonu eleştirenlere karşı aynen şu ifadeleri kullanıyor; ”onlar sayesinde ekmek yiyorsunuz” 

Ha bununla da yetinmeyerek,” Kimse benim Trabzonsporluluğumu tartışamaz. Biz top oynarken doğmamış olanlar, kısa pantolonla gezenler, bizimle Trabzonsporluluk yarışına girmesin. Herkes haddini bilsin.” Şeklinde uyarıda bulunuyor.

Faruk Özak’ı ilk tanıdığım ve Trabzonspor’u kendisinden dinlediğim dönemde “keşke o dönemi canlı olarak yaşayabilseydim” derdim. Öyle duygusal anlatırdı ki, Trabzonspor tarihini etkilenmemek mümkün değildi.

O dönemde doğmamış Ali Çil olarak soruyorum.

Siz, Trabzonspor olmasaydı bakan olabilir miydiniz?
Siz, Bakanlığı bir tarafa koyalım vekil olabilir miydiniz?
Trabzonspor olmasaydı, şuan ki servetinizin sahibi olabilir miydiniz?

Keşke, Trabzonspor’un efsane kadrosunda yer alan bir Faruk Özak olarak kalsaydınız ve bizler de gözlerimiz dolarak sizden anlattıklarınızı dinleyebilseydik.

Burada asıl olay şu aslında;

İbrahim Hacıosmanoğlu dönemiyle beraber dışarıdan Trabzonspor’a müdahil olan bir Özak yok. Bu konuda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında konuşmadığı şeklinde bana çok değer verdiğim bir büyüğüm ile haber gönderen Özak, şimdi Trabzonspor Kulübü Başkanına Reza Zarrab üzerinden gönderme yapıyor.

Bu nasıl bir durum anlamak mümkün değil.

Benim için çok değerli olan Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’nu Zarrab ile gördüğümde eleştirdim. Bir Trabzonspor taraftarı olarak buna benim hakkım var. 

AKP’li olup Zarrab’ın Trabzonspor’a yaptığı yardımdan rahatsızlık duyanın ben Trabzonsporluluğundan şüphe ederim. Bunda da sonuna kadar hakkım var.

Sözlerimi bitirmeden önce şunu da eklemek istiyorum;

Camiada etkisini kaybeden sayın Özak’ın dışardan yönettiği  Trabzonspor’un, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine devrettiği  kulüpte seçilen yönetimin, seçildiği gibi trilyonlarca kaynak bulma ihtiyacı olmasaydı, İbrahim Hacıosmanoğlu için Zarrab da olmazdı.

Şimdi söyle sayın Özak sen Zarrab ile niye aynı gemidesin?