Karadeniz illerinde başta olmak üzere, yurdun büyük bir bölümünde balık fiyatları inişe geçti. İşte, hamsinin ve diğer türlerin kilogram fiyatı…

Hamsi fiyatı son olarak Samsun'daki bir balıkçının tezgahında dikkat çekti. Sezona 120 TL'den giriş yapan hamsinin kilogram fiyatı bu hafta 50 TL'ye kadar düştü. Hamsinin bollaştığı bu dönemde hem alıcı hem satıcı durumdan memnun, keza balık türleri ne kadar bollanırsa, fiyatlar o denli ucuzluyor.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? SGK Uzmanı Açıkladı Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? SGK Uzmanı Açıkladı

Bu sezon Karadeniz'de palamut kıtlığı yaşanıyor ama hamsi bolluğu yüzleri güldürüyor. İstavrit ve hamsi tezgahları şenlendiriyor. Barbun ve mezgit de bolca avlandı.

Balık fiyatları tezgahlara da yansıdı. Bu yılın 'hamsi yılı' olacağını söyleyen esnaf, hamsinin 120 liralardan 100, 80 ve şimdi de 50 liralara gerilediğini belirtti. Boylanıp daha da yağlanan balığa ilgi de büyük.

Balıkçılar kırmızı et ve tavuk fiyatlarına nazaran şu an hamsinin daha ucuz bir alternatif olduğunu hatırlatıyor. 2 kilo hamsi ile 4 kişilik aile doyuyor. Hamsi fiyatı 50 TL olurken, mezgit 80 TL, barbun 100 TL, levrek 180 TL, istavrit 50 TL, çipura 140 TL, somon 120 TL, alabalık 80 TL, tirsi ve kefal 70 TL'den satılıyor.

Trabzon, Samsun ve diğer Karadeniz illerinde tezgahlarda hamsi bolluğunun ve ucuzluğunun yaşanması, vatandaşların talebini de artırdı. Bu şekilde her iki taraf ta halinden memnun. Havalar daha da soğudukça hamsinin bir miktar daha ucuzlaması bekleniyor.

Editör: Didem Bektaş