Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü, Yaşlılar Haftası nedeniyle Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Yaşlı Bakım Evi’nde barınan yaşlıları ziyaret etti.

21 kişilik İzcilik Kulübü üyesi öğrencilerinin bir bölümünün katıldığı ziyaret, okulun Tarih Öğretmeni ve İzcilik Kulübü Lideri Sebahat Çetin’in öncülüğünde gerçekleşti.

Ayvalık Şefkat Evleri derneği Başkan Yardımcısı Uğur Odunlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette; yaşlılarla tek tek sohbet eden izci öğrencilerin içtenlikleri ise takdirle karşılandı.

Gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve İzcilik Kulübü Başkanı Sultan Karyağdıoğlu, kulüplerinin sosyal proje çalışmaları kapsamında Ayvalık Belediyesi bünyesinde barındırılan yaşlıları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek , “Bana göre herkesin burayı haftada bir yada ayda bir ziyaret ederek yaşlılarımızı gözetmesi gerektiğine inanıyorum. Bizde bu düşünce ile bugün buradayız.” dedi.

Her gencin bir gün yaşlanacağını ve gençliğinde de yaşlılara saygı ve sevgi bilincini öğrenmesi gerektiğini vurgulayan okulun Tarih Öğretmeni ve İzcilik Kulübü Lideri Sebahat Çetin ise; Yaşlılar Haftası nedeniyle Ayvalık Belediyesi Erken Doğmuşlar Konuk Evi’ndeki kimsesiz ve evsiz barksız yaşlıları ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bundan böyle sıklıkla bu ziyaretleri gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Çetin, “İzcilik Kulübü öğrencilerimiz ihtiyaç sahibi insanlara 2. El eşyalar toplayarak bunları Ayvalık Şefkat Evleri Derneği’ne teslim ediyorlar. Bunun yanı sıra da sosyal sorumluluk projemiz kapsamında yaşlılarımızla da bundan böyle yakından ilgileneceğiz. Bundan sonraki ziyaretimi ise huzurevine yönelik olacaktır.” diye konuştu.

Ziyaret, İzcilik Kulübü öğrencilerinin yaşlılarla birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Kaynak: iha