FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali  organizasyonunun final maçında, Fransa'nın Nanterre takımına 64-63 yenilerek  ikinci sırada kalan Trabzonspor Medical Park'ta kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, gelecek sezon yine Türkiye'nin gururu olmak için gerekeni yapacaklarını söyledi.
 
Hopikoğlu, yaptığı açıklamada, tarihlerinde ilk kez  mücadele ettikleri Avrupa'da kupayı elde etme fırsatını son anda kaçırmalarına  ilişkin, "Güzel bir rüyanın sonu, yeni bir hayalin ise başlangıcı" dedi.
 
Her Trabzonlu gibi tek hedeflerinin, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil  etmek ve yer aldıkları her yarışmada zirveye oynamak olduğunu ifade eden  Hopikoğlu, "2013 yılının ağustos ayında, zor şartlarda, zamanla yarışarak  kurduğumuz ekipten bugünlere geldik. Avrupa'nın üç numaralı kupasında finale  kadar çıktık. Şehrimize tarihinin ilk Avrupa kupasına bir salise uzaklıktaydık  ancak Fransız takımının mucizevi sayısı, sahada oyuncularımızı, tribünde ise  beni, yöneticilerimizi ve tarihi gecenin bence baş kahramanları olan 10 bin  taraftarı gözyaşlarına boğdu" diye konuştu.
 
Hopikoğlu, bir hayali gerçeğe dönüştüremedikleri için kahrolduklarını  ama bir başka hayallerinin, büyük bir başarı abidesi olarak Hayri Gür Salonu'nun  tribünlerindeki yerini aldığını vurguladı.
 
Hopikoğlu, Trabzonspor taraftarları, gençler, yaşlılar ve kentin  basketbol takımını bağrına bastığını belirterek, "Bu bize, yeni ve daha büyük  hayaller kurmak için güç verecek. Trabzonspor Medical Park gelecek sezon  Eurochallenge veya bir başka uluslararası organizasyonda yine Türkiye'nin gururu olmak için gerekenleri yapacak. Bunu ben değil, pazar gecesi Hayri Gür'ü dolduran 10 bin kişi söylüyor" ifadelerini kullandı.
 
"Dörtlü Final organizasyonunun alınmasının ardından, ilk günden beri  müthiş mesai harcayan ekip arkadaşlarımın tamamını kutluyorum" diyen Hopikoğlu,  sözlerini şöyle tamamladı: "Mükemmel bir organizasyon yapmanın gururunu yaşıyoruz. Başta FIBA  Avrupa Başkanı Sayın Turgay Demirel, mevcut Federasyon Başkanı Harun Erdenay ve  ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Sponsorumuz Sayın Muharrem Usta'nın desteği,  hem sportif hem de idari olarak bizi ayakta tuttu. Bize omuz veren ulusal ve  yerel yönetimdeki tüm dostlarımıza, kocaman yürekli büyük taraftarımıza da sonsuz  teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm bu emeklerin kupayla taçlandırılmaması  anlatılmayacak kadar üzücü ama Genel Menajer Nihat Mala ve antrenörümüz Nenad  Markovic, gereken hazırlıkları yapıp gelecek yıl yine Trabzonspor taraftarlarının  göğsünü kabartacak ekibi kuracaktır. Artık hedefimiz Türkiye Basketbol Ligi'nde  play-off'a olabilecek en üst sırada kalmak." 
Editör: TE Bilişim