Olin Edirne’yle sezonun en önemli ve zor maçını oynadıklarını belirten Alp, “İki takımın ligde bulunduğu konuma baktığımızda maçın önemi ortaya çıkıyordu. Kazanmak büyük avantaj, kaybetmek ise dezavantajdı. Bu hesaplar içinde başlayan maçta takımımız geriden gelerek kazanmayı başardı. Oyuncularımızın sahaya yansıttığı hırs ve kazanma azmi bizleri son derece mutlu etti. Önemli bir galibiyet alarak puan sıralamasında rakibimizin üstüne çıkmayı başardık. Ancak bir galibiyetle iş bitmiyor. Önümüzde yarım bir tablo var. Bu tabloyu güzel bir şekilde tamamlamalıyız. Önümüzdeki maçlardan istediğimiz sonuçları alıp ligde kalmak istiyoruz” dedi.

Galibiyette taraftar desteğinin büyük rol oynadığını dile getiren Alp, “Hayri Gür Spor Salonu’nu doldurarak maç boyunca takımımızı bilinçli şekilde destekleyen taraftarlarımız galibiyette yüzde 51 paya sahip. Onların bu desteği bizlere büyük keyif verdi. Ama işimiz bitmedi. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız müsabakalarda aynı desteği arkamızda hissetmek istiyoruz. İnşallah sezon sonunda taraftarlarımızla kutlamayı Baymavi yaparız. Şuan tartışma değil birlik olma zamanı. Önce önümüzdeki zor süreci atlatalım sonra kendi aramızda gereken değerlendirmeleri elbette gerçekleştireceğiz. Bu hafta oynayacağımız maçlarda bizim için oldukça önemli. Taraftarlarımızı yine yanımızda görmek isteriz” diye konuştu.

Halil Üner’in takıma ivme kazandırdığını sözlerine ekleyen Alp, şöyle devam etti: “Halil hocanın takımın başına geçmesinin ardından kendi evimizde Fenerbahçe dışında maç kaybetmedik. Takıma önemli katkı sağladığı ortada. Ayrıca oyuncularımız da ellerinden gelen gayreti  sahaya yansıtıyorlar”

Trabzonspor’un tek bir kulüp olduğunu da vurgulayan Alp, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Trabzonspor’un Başkanı Sayın Sadri Şener’dir. Biz de kulübe basketbol branşında hizmet veriyoruz. Amacımız bu sezon ligi güvenli bir noktada tamamlayarak önümüzdeki sezonlarda kulübümüze yakışan seviyede yer almaktır. Bu sezon hem sportif hem de kurumsal anlamda bir geçiş yaşıyoruz. Gelecek yıl daha düzgün bir yapıya sahip olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”