Trabzonspor Basketbol takım antrenörü Hasan Özmeriç bugün Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye 2.Basketbol Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor ‘un koçu Özmeriç,  basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı

Hasan Özmeriç şehrin potansiyelini çok beğendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "20 gün önce göreve başladım.4 maç oynadık. Şehrin potansiyeli mükkemmel. Transfer döneminde iyi oyuncular alındı. Oyuncularımla savunma problemini konuştuk. Bunlar konuştuk. Savunma yapmazsanız kazanamazsınız. Savunma ile maç kazandık. Sistem henüz oturmadı. Sistemin oturması için zamana ihtiyaç var. Devreye kadar sorunsuz gitmek istiyoruz. Devre arası uzun. Sistemimizi oturtmak için zamanımız olacak. Trabzon sporla yaşayan bir şehir. Halk bize sıcak ve samimi davranıyor.

Oynadığımız 4 maçta sakatlıklar yaşadık.  Akhisar maçında Zuza sakatlandı. Ben bahane üretmeye gelmedim. İkinci ligin en zor deplasmanı Akhisar deplasmanında zorlandık. Hakemlerle ilgili zaman zaman sıkıntılar yaşadık.

Hakemlerle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Bizim hedefimiz Beko Basketbol ligi.

KADRO YETERLİ Mİ?


Takım kadrosu yeterli mi şeklindeki bir soruya Özmeriç " Ligde şampiyon olduğunuzda kaç kez mağlup olduğunuz sorgulanmaz. Bizim amacımız şampiyonluk. Başkan Mehmet Alp bize açık çek verdi. Bu takımdakı oyuncuları tanıyorum ama çalıştığım oyuncular değildi. 2 numara açığımız var. Şuan itibariyle kadro yeterli. 25 Ocak'a kadar transfer yapabiliriz. Devre arasından sonra ihtiyaç olursa transfer yaparız.

Benim için yaşlı ya da genç oyuncu ayrımı yoktur. Katkı yapan ve yapmayan oyuncu ayrımı vardır. Doğruya iki sistemle ulaşırsınız. Bende Trabzon halkı gibi düşünüyorum. Agresif basket oynayan bir takım yaratacağız. Bakın bizde topu rahat getiremiyoruz bazen alamıyoruz, bazen atamıyoruz. Buna sistem diyoruz. Adaptasyon süresi kısa olursa işi çözeriz. Tek sıkıntım hazırlık maçı yapacak takım bulamamamız. 2. lig sert basketbol oynanan bir lig. Basket 2.ligi kavga etmeniz gereken bir lig. Bir tane genç oyuncumuz var toplam 14 kişiyiz. Sakatlık olmaması için kadroyu 14 kişi tutmak mantıklı.

İstediğimiz seviyeye ikinci yarıda geliriz. Bizim amacımız iyi seviyeye gelmek. Bunun için az sayı yememiz gerek.

ÜNER'DEN SONRA NELER DEĞİŞTİ?

Halil Üner gittikten sonra neler değişti şeklindeki soruya da Özmeriç " Halil hoca Türk basketbolu için büyük kazançtır. Ancak kafasındaki planı oturtamamış olabilir. Halil Üner büyük bin antrenör. Ben antrenörlüğe başladığımda Halil hoca F.Bahçe ,G.Saray'ı çalıştırıyordu.

Bana Trabzonspor'dan teklif geldiğinde gururlandım. Sonunda 4 büyük takımdan birine geldim. Trabzonspor ismi ikinci lige yakışmıyor. Onun için Beko Basketbol ligine çıkmamız gerek.Trabzon futbolla yatıp kalkan bir yer. Basketbolu da seviyorlar. Play off maçlarında salonda yer olmayacağını biliyorum"