Trabzonspor MP resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Trabzonspor MP başkanı Abiş Hopikoğlu, Celil Hekimoğlu'nun Trabzonspor'un bütçesi ile ilgili yaptığı açıklama üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Hopikoğlu'nun açıklamaları açıklamaları şu şekilde;

"Dün, yerel bir yayın organına demeç veren Sayın Celil Hekimoğlu’nun açıklamalarına karşı, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına yaptığımız zorunlu bu açıklamayı siz değerli spor ve basketbol camiası ile paylaşmak istiyorum.

'YÖNETİME BAĞLI DEĞİLDİR'
"Öncelikle kamuoyu şunu bilmeli ki; Sayın Celil Hekimoğlu’nun yapmış olduğu açıklamayı, ancak kendisini sade bir basketbol taraftarı kabul ederek dikkate almamız söz konusu olabilir. Zira kendisiyle, yeni kurduğumuz ve tüm özverisiyle görevini yapmaya çalışan yönetimimizin ne önceden ne de sonra hiç bir resmi ve yönetimsel bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla her maç sonrası ve sadece yönetimimizi ilgilendirebilecek gelişmelerden sonra, kendisini bu kadar sorumlu hissetmesini de anlamadığım gibi, işin doğrusu, bu durumu her seferinde şaşkınlıkla karşılamaktayım."

'PARAMIZIN DERDİNE DÜŞTÜ'
"Biz bu taşın altına elini koymuş insanlarız… Sayın Hekimoğlu’nun dile getirdiği bütçenin tümünde en büyük pay, başta Sayın Muharrem Usta olmak üzere, ben ve yönetimdeki arkadaşlarımındır. Bizler, Trabzon şehrine ve Trabzonspor kulübüne tek kuruş yük getirmiyorken, kendisinin neden bizim paramızın derdine düştüğünü de anlamış değilim. Zira biz yönetim olarak, kendisinin Hayri Gür Spor Salonu’nda yer alan tüm reklam hakları için önerdiği yüz bin lirayı, Trabzonspor marka değeriyle bir eşleştirme yapamadığımızdan dolayı kendisine teşekkür edip almamışken, Sayın Hekimoğlu’nun bu hesaplara girmesini de anlamış değilim."

RAKAMLARLA HEKİMOĞLU'NA CEVAP
"Sayın Hekimoğlu’nun dile getirdiği 12 milyonluk bütçenin, Beko Basketbol lig sponsorluğu dışındaki kısmın tamamı bizlerce karşılanıyor. Bütçenin zaten 3 milyon 750 bin TL’lik kısmı eski borçlardan oluşmaktadır ki bu rakamın da yaklaşık 2 milyon TL’lik kısmı ödenmiş, geri kalan kısım için pazarlıklar ve görüşmeler devam etmektedir. Ve yine bu bütçenin sadece 5.5 milyon TL’lik kısmı oyuncu bütçesi olup, geriye kalan kısmı ilk kez oluşturulan altyapı takımlarının çalışmaları ve kulübün diğer harcamaları için kullanılacak. Bu paralelde ise, her seferinde sanki sahada 12 milyona alınmış oyuncu varmış izlenimi verilmektedir ki bu da haksızlıktır. Zira bu ligde mücadele eden takımlar artık aşağı yukarı bu limitlerde takımlar kurmakta ve takımlarına takviyeler yapmaya da devam etmektedirler. Hatta şuan iki sıra üstümüzde olan Telekom'un bütçesinin en az 5 katımız olmasının da her şeyin sadece matematiksel bir kurgu ile açıklamasının mümkün olmadığını açıkça göstermektedir. "

'MUHARREM USTA'YA HESAP VERİRİZ'
"Dolayısıyla burada takımımıza kimsenin göstermeyeceği gerçek bir taraftarlık duygusuyla ve her türlü sponsorluk aklı ve ticari izahın dışında bu desteği veren Sayın Muharrem Usta dışında mali olarak hesap vereceğimiz ve kendimizi karşısında sorumlu hissettiğimiz hiç kimse yoktur, olmayacaktır da. Bu nedenle, takımımızın içinden geçtiği bu zorlu süreçte bizim de yüreğimiz herkes kadar hatta daha çok yanmaktadır. Onun için derdimizin takımımızı daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaktan başka bir şey olmaması gerekmektedir."

'TRABZON TAKIMDAN GURUR DUYACAK'
"Sevgili spor kamuoyu ve taraftarlarımız şunu bilsinler ki; bu takım, bir basket takımı için her şey olan guard bölgesinden, en önemli 3 oyuncusunu aynı anda sakatlıktan kayıp etmiş olsa da, böylesi hayati bir gerçekliğin bile arkasına asla saklanmayacağımızı ve mutlaka mücadelesiyle, alacağı sonuçlarıyla tüm Trabzon şehrinin gurur duyacağı bir takımı mutlaka ve en kısa sürede seyrettireceğiz. Tüm gayretimiz ve emeğimiz, bu yolda ve bu amaç uğrunadır. Başka da bir hesabımızın olmadığını, sevgili Trabzonspor Basketbol camiasına saygılarımla bildiririm."

Celil Hekimoğlu Ne demişti?

Trabzon’u Trabzondan kopararak başarılı olamazsınız. Bora Numaroğlu ve Ceyhun Eskici’nin isitfasını kabul etmek demek bugünlerin zeminin hazırlamak demektir. Başkan Abiş Hopikoğlu’nun en büyük hatası bütün yetkiyi menajer Nihat Mala’ya vererek yönetimin üzerine çıkarmak olmuştur. Muharrem Usta’nın emeklerine yazık oluyor. Bu kulübe önemli imkânlar sağlamıştır. 12 Milyon TL’lik bir takımın yeri ilk 5 olmalıdır.