Trabzonspor Basketbol Kulübü Olağanüstü Genel Kurul’u, bugün saat 11:00’de, Kadir Özcan Gençlik ve Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mevcut Başkan Abiş Hopikoğlu’nun adaylığında tek liste ile girilen seçimde, kullanılan 107 oyun tamamını alan Başkanımız Abiş Hopikoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

Seçim sonrası, Yönetici Hasan Aktaş, Başkan Abiş Hopikoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Ayrıca, Kulübümüze yapmış olduğu katkılardan ötürü, Kulüp Sponsorumuz, Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Usta için hazırlanan teşekkür plaketini Trabzonspor Basketbol Kulübü yöneticisi Hasan Aktaş’ın elinden Sayın Coşkun Bülbül aldı.

Başkan Abiş Hopikoğlu, yaptığı seçim konuşmasında bu sezon Trabzonspor Medical Park’ın lige damga vuracağını söyledi. Başkan Hopikoğlu, kadroyu çok önemli yıldızlarla takviye ettiklerini belirterek, “Drogba transferi ne ise, Gani Lawal transferi de odur. İtalya şampiyonu Milano takımının pivotunu aldık. Sadece o değil; Veleckovic gibi bir yıldızı, Ligimizin sayı kralı Sean Marshall gibi isimlerle kadromuzu takviye ettik” dedi.

İşte, Abiş Hopikoğlu’nun seçimde yapmış olduğu konuşmanın tamamı:
“Sözlerime başlamadan önce, kulübümüze büyük emekleri geçmiş, eski başkanlarımız Sayın Saner Ayar ve Sayın Mehmet Yiğit Alp ile kulübümüzden maddi ve manevi hiçbir zaman desteğini esirgemeyen sponsorumuz, Medical Park Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Usta’ya, şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ederim.
Ayrıca;
Büyük Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü camiası çatısı altında, geçtiğimiz sezon bizi başkanlıkla onurlandıran siz değerli üyelere de teşekkürü borç bilirim.
*
Sizin teveccühünüz karşısında, tüm gücüm ve samimiyetimle bu şerefe nail olmaya çalıştım.
Göreve geldiğimiz günden bu yana, ben ve ekip arkadaşlarım, gece gündüz demeden, Trabzon şehrine tarihi başarılar yaşatma adına temeller attık. Beko Basketbol Ligi’nde mücadele ettiğimiz ilk yılımızda, kulüp tarihinin galibiyet rekorunu kırıp, yine tarihte bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Kupalarına katılma şansı elde ettik.
Geçtiğimiz sezon içerisinde, başta sakatlıklar olmak üzere diğer bir takım olumsuz etkenler olmasaydı, ilk senemizde play-off’a katılan bir ekip olurduk.
Dediğimiz gibi; oldukça şanssız dönemlerden geçmiş olsak da, sezon içerisinde bizi ayakta tutan ana etken, çok çalışmamızın yanı sıra, teknik heyet ve profesyonel çalışanlarımız arasında oluşturulmuş aile bağıdır.
Sadece A takımda değil; alt yapıda da ciddi atılımlar yaptık. Alt yapı diye bir kavram dahi ortada yokken, kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, alt yapıdaki tüm kategorilerde bölge şampiyonluğuna ulaştık. Genç takımımız Türkiye Şampiyonası’nda da boy gösterdi. Bu yıl, bu başarıların üzerine katarak Trabzon ve Türk basketboluna yetişmiş oyuncular kazandırmanın mücadelesini vereceğiz.
*
Geçtiğimiz sezon başkanlığa seçildikten sonra 1. hedefimiz,  şehrimizde basketbol kültürünü oluşturmaktı.
Sezon başında boş tribünlere oynarken, sezon içerisinde tıklım tıklım dolan tribünlerimiz ve bu paralelde Trabzon halkının basketbola ilgisi, hedefimizi gerçekleştirdiğimizin somut örneği oldu.
Trabzonspor Medical Park’ın, Beko Basketbol Ligi’nin kalıcı ve köklü kulüplerinden biri olması adına yol haritamızı belirledik; yaptığımız transferler, almış olduğumuz sonuçlar ve katetmiş olduğumuz mesafeyle de bunu başarabileceğimizi gösterdik.
Özellikle bu sezon, takımımızın ligde adından sıkça söz ettireceğine inanıyorum.
Bütçemiz doğrultusunda, teknik heyetimizle adeta kamp kurarak ince eleyip sık dokuyarak yaptığımız transferler neticesinde oluşan takımımız, bu sezon play-off hedefini yakalayacaktır.
Ayrıca, tarihimizde ilk kez mücadele edeceğimiz EuroChallenge Cup’ta da tarihi bir başarı elde edeceğimize dair inancım tamdır.
Geçtiğimiz sezon çeyrek final oynadığımız Türkiye Kupası’nda da bu yıl çıtayı daha da yükselteceğiz.
*
Büyük camiamızın kıymetli mensupları;
Trabzonspor çatısı altında elde edilemeyecek başarı yoktur. Şunu bilesiniz ki;
Elde ettiğimiz deneyimler çerçevesinde bizler, sizlerin teveccühüyle bu yıl da tarih yazmaya devam edeceğiz.
Hepinize çok teşekkür ederim. “

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ:

ASİL ÜYELER:

İbrahim Kul, Ersan Zengin, Ömer Meriç, Hasan Aktaş, Derya Günal, Oğuzhan Usta, Adnan Bayram, Hasan Aygün, Saip Çolak, Taylan Özcan, Osman Aynacı, Berk Özyılmaz, Alpaslan Beşli, Ceyhun Peker, Süleyman Adanur, Serdağ Çakıroğlu, Süleyman Kalemci, Vahap Telli, Mustafa Öztürk.

YEDEK ÜYELER:
 
Dursun Reis, Murat Aydın, Murat Bahadır, Emre Altuntaş, Mustafa Aydın, Zafer Meriç, Şenol Bülbül.

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ: 

Murat Türk, Bilal Fandaklı, Filiz Hacıefendioğlu.

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ:

Cüneyt Canbakkal, Yahya Mazlum, Ali Saylam.