Trabzonspor Medical Park Genel Menajeri Nihat Mala, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın, EuroCup'a katılmamaları için yaptığı uyarıya, "Ortak karar verilirse, biz de o tarafta oluruz" diye yanıt verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın, aralarında Trabzonspor Medical Park'ın da bulunduğu 6 takıma, "Türk takımları eğer EuroCup'a katılırsa FIBA Türkiye'yi olimpiyat elemelerinden çıkartacak ve EuroBasket 2017 organizasyonu da elimizden alınacak. Bunu göze alamayız. EuroCup'a katılırsanız, sizi ligden atmak durumunda kalacağız" diye uyarıda bulundu.

Bordo- mavili kulübün Genel Menajeri Nihat Mala da "Söz konusu milli takım olursa ve ortak bir karar verilirse, biz de o tarafta oluruz" dedi.

Mala, herkesin federasyonun yanında olduğunu düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Federasyonun yaptığı tepki olarak algılanıyor ama FIBA federasyonları mecburiyete itiyor. EuroCup'a katılan federasyonların milli takımlarını şampiyonalara almayacağını bildiriyor. Türkiye'den herhangi bir takım EuroCup'a katılırsa, FIBA Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarına ve olimpiyatlara katılma hakkını elinden alacak. Bu nedenle de federasyon böyle bir yaptırıma gitmeye mecbur kalıyor. Milli takım ön planda olduğu için, herkesin federasyonun yanında olduğunu düşünüyoruz."

Trabzonspor Medical Park'ın da geleceğini düşünerek, alınacak ortak karara uyabileceklerini belirten Mala, sözlerini şöyle tamamladı:

"FIBA EuroCup'u ortadan kaldırıp, FIBA Europa diye bir organizasyonu getirmek istiyor. Hem Eurolig hem de EuroCup olduğu için, "Bunun birini kaldıralım, birini de biz yapalım' diyor. Federasyon bize bir yazı gönderecek ve ona göre bir karar vereceğiz. Tabii söz konusu milli takım olursa ve herkes ortak bir karar verirse, biz de o tarafta oluruz. Kulübümüzün geleceği de önemli. Hangi şartlar uygun olursa biz de ona göre yolumuzu çizeceğiz. Yaptırımların uygulanacağı söyleniyor, bunları da görmek lazım."