Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı'nın ABD'li yıldız oyuncularından David Hawkins'te yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi. Hawkins'in ikinci numunesi açılacak.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Basketbol Federasyonu, 21 Ocak 2013 tarihinde David Hawkins'in doping testlerinin pozitif çıktığını Galatasaray Kulübü'ne bildirdi.
 
Galatasaray Kulübü, Hawkins'in ikinci numunesinin açılması için Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvuru yaptı. İkinci numunenin Köln'e gönderileceği öğrenildi.
 
Dawid Hawkins'in omzundaki sıkıntı sebebiyle iğne olduğu ve ilacın içindeki maddenin de doping kapsamına girdiği iddia edildi.
 
Galatasaray'ın, doktor raporlarıyla beraber karara itiraz edeceği, çıkacak sonuca göre ABD'li oyuncunun durumunu gözden geçireceği bildiriliyor.
 
Dawid Hawkins, Galatasaray Medical Park'ın, ULEB Avrupa Kupası Top 16 L Grubu 3. hafta maçında bu akşam Alman temsilcisi Ratiopharm ULM ile karşılaşacağı mücadelede tedbir amaçlı olarak forma giymeyecek.
 
David Hawkins'in, Roma'dayken 5 Haziran 2007'deki Montepaschi Siena maçından sonra yapılan testi de benzer bir sebeple pozitif çıkmış ve ABD'li oyuncu 3 ay ceza almıştı.

Editör: TE Bilişim